- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Τέλος το «κοινωνικό εισοδήμα» από τη Μελόνι σε ανέργους και χαμηλόμισθους
Για πόλεμο κατά των φτωχότερων πολιτών κάνει λόγο η αντιπολίτευση
Ιταλία: Το ιταλικό δημόσιο καταργεί το «κοινωνικό εισόδημα» - Για πρώτη φορά από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε το 2019 - Η Μελόνι εγκρίνει το νέο μέτρο για «εισόδημα κοινωνικής ένταξης»
Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι αποφάσισε ότι από αύριο, 1η Αυγούστου, το ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων πρέπει να σταματήσει να χορηγεί το «κοινωνικό εισόδημα» σε άνεργους και πολίτες με χαμηλό εισόδημα. Πρόκειται για μέτρο που είχε υιοθετήσει η πρώτη κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, τον Μάρτιο του 2019, με στόχο την στήριξη των φτωχότερων πολιτών της χώρας και, κατά μέσο όρο, αντιστοιχούσε σε 550 ευρώ τον μήνα.
Ιταλία: Με sms η ενημέρωση σε χιλιάδες πολίτες
Η επίσημη ανακοίνωση έγινε το σαββατοκύριακο μέσω μηνύματος sms, που εστάλη σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα. Το μέτρο αυτό αφορά οικογένειες στις οποίες υπάρχουν πολίτες που θεωρούνται σε θέση να αναζητήσουν μια νέα απασχόληση. Η απόφαση προκάλεσε όμως δυσαρέσκεια, κυρίως σε πολλές περιοχές του ιταλικού νότου με υψηλό ποσοστό ανεργίας.
Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει εγκρίνει ένα νέο μέτρο, το οποίο ονόμασε «εισόδημα κοινωνικής ένταξης» και, σύμφωνα με ό,τι αποφασίσθηκε, δεν ξεπερνά ετησίως τα 6.000 ευρώ.
Παράλληλα, όποιος δεν δικαιούται να λάβει το συγκεκριμένο βοήθημα θα μπορεί να κάνει αίτηση για χορήγηση 350 ευρώ τον μήνα για διάστημα ενός έτους, υπό τον όρο ότι θα παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης.
«Κοινωνικό Εισόδημα»: Πόλεμος πρωθυπουργού - αντιπολίτευσης
Η κεντροαριστερή αντιπολίτευση και τα Πέντε Αστέρια κατηγορούν την κυβέρνηση Μελόνι ότι, με την κατάργηση του «κοινωνικού εισοδήματος», ουσιαστικά ξεκίνησε «πόλεμο κατά των φτωχότερων πολιτών».
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνησή της απαντούν ωστόσο ότι πρόκειται για μέτρα που δεν μπορούν να μετατραπούν σε μόνιμα βοηθήματα, ιδίως για όποιον μπορεί να προσπαθήσει να επανενταχθεί στην αγορά της εργασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.