Κοσμος

Το Μουσείο Βαν Γκογκ παρουσίασε βιώσιμα αθλητικά παπούτσια

Βασισμένα σε έργα του εμβληματικού ζωγράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μουσείο Βαν Γκογκ παρουσίασε βιώσιμα αθλητικά υποδήματα
Το Μουσείο Βαν Γκογκ παρουσίασε βιώσιμα αθλητικά υποδήματα © Instagram

Μουσείο Βαν Γκογκ: Παρουσίασε βιώσιμα αθλητικά υποδήματα, εμπνευσμένα από τα έργα του εμβληματικού ζωγράφου

«Αν κάποιος αγαπά αληθινά τη φύση, τότε μπορεί κάποιος να βρει ομορφιά παντού» είχε πει ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ.Τα έργα του εμβληματικού μετα-ιμπρεσιονιστή τα έχουμε δει σε διάφορες εκδοχές - ως κεριά αλλά και μπατίκ σε ρούχα - και το Μουσείο Βαν Γκογκ προσθέτει τώρα στον κατάλογό του μια σειρά «κουλτουριάρικων» παπουτσιών, συνεργαζόμενο με τη φίρμα βιώσιμων αθλητικών υποδημάτων Cariuma.

Όλα τα υποδήματα αυτής της κολεξιόν βασίζονται σε έργα του Ολλανδού ζωγράφου: σε δύο ζευγάρια υπάρχουν τα ξεχωριστά ηλιοτρόπια από τους πίνακές του, σε ένα άλλο κάποια άλλα άνθη που ζωγράφισε και στο τέταρτο το «Σταροχώραφο με Κοράκια», ένας από τους τελευταίους πίνακές του. Κάπου υπάρχει και η υπογραφή «Vincent» που ήταν το σήμα κατατεθέν του.

Τα sneaker της Cariuma είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, όπως βιολογικό βαμβάκι, ανακυκλωμένο συνθετικό καουτσούκ, μπαμπού, ζαχαροκάλαμο, φελλός και καστορέλαιο. Επιπλέον με κάθε αγορά, η εταιρεία δεσμεύεται να φυτέψει δύο δέντρα στη Βραζιλία, όπου είναι η βάση της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ