Κοσμος

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η Βρετανία για τις ταραχές στη Γαλλία

Συστάσεις του Φόρεϊν Όφις προς τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου - Πρόσθετα μέτρα ανακοινώνει ο Μακρόν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία του Φόρεϊν Όφις για τη Γαλλία εν μέσω ταραχών, μετά τον θάνατο εφήβου από αστυνομικό - «Εργαλειοποίηση» καταγγέλλει ο Μακρόν.
Παρανάλωμα του πυρός και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, ενώ συνεχίζονται οι ταραχές © EPA/Yoan Valat

Βρετανία: Ταξιδιωτική οδηγία του Φόρεϊν Όφις για τη Γαλλία εν μέσω ταραχών, μετά τον θάνατο εφήβου από αστυνομικό - «Εργαλειοποίηση» καταγγέλλει ο Μακρόν.

Ταξιδιωτική οδηγία για τη Γαλλία εξέδωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών εν μέσω βίαιων ταραχών που βιώνει η χώρα με αφορμή τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού.

Ο Ναέλ, 17 ετών, σκοτώθηκε από σφαίρα που τον χτύπησε στον θώρακα κατά τη διάρκεια ελέγχου από δύο μοτοσικλετιστές της αστυνομίας, αφού «αρνήθηκε να υπακούσει», στη Ναντέρ, δυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ενδέχεται να σημειωθούν διακοπές στις οδικές μετακινήσεις και η παροχή συγκοινωνιών εντός της χώρας μπορεί να μειωθεί», ανέφερε το βρετανικό ΥΠΕΞ στην ταξιδιωτική οδηγία που ανήρτησε διαδικτυακά.

«Ορισμένες τοπικές αρχές ενδέχεται να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας. Είναι απρόβλεπτο πότε και πού θα ξεσπάσουν ταραχές.

Θα πρέπει να παρακολουθείτε τις ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης, να αποφεύγετε περιοχές όπου γίνονται ταραχές», προειδοποίησε τους Βρετανούς υπηκόους.

Ανάπτυξη «πρόσθετων μέσων» για την αντιμετώπιση των ταραχών ανακοινώνει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε την ανάπτυξη «πρόσθετων μέσων» από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από τρεις νύχτες ταραχών που βιώνει η χώρα με αφορμή τον θάνατο εφήβου σε προάστιο του Παρισιού από σφαίρα αστυνομικού, με τον ίδιο να καταγγέλλει «εργαλειοποίηση» αυτού του τραγικού περιστατικού.

Κατά τη διάρκεια διυπουργικής επιτροπής αντιμετώπισης κρίσεων που διεξήχθη στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Μακρόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «ταχεία και ανάλογη» αντίδραση της αστυνομίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctq1j008mecx)

Απηύθυνε έκκληση σε «όλους τους γονείς να επιδείξουν υπευθυνότητα» και ζήτησε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης να «αφαιρούν» περιεχόμενο και να εντοπίσουν χρήστες που συνδέονται με τα βίαια επεισόδια.

ΟΗΕ: Η Γαλλία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρατσισμού στους κόλπους της αστυνομίας

ΟΗΕ κάλεσε σήμερα τη Γαλλία να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων στους κόλπους των δυνάμεων επιβολής της τάξης, τρεις ημέρες αφού αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε νεαρό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctpy1szm3dvd)

«Έχει έρθει η ώρα η χώρα να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα βαθιά προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων μεταξύ των δυνάμεων επιβολής της τάξης», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασάνι, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου από τη Γενεύη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ