- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σολτς: Δεν ξέραμε τα σχέδια της Wagner - Να επανεξεταστεί η ανταλλαγή πληροφοριών στο NATO
Ενοχλημένος από τη στάση των ΗΠΑ ο γερμανός καγκελάριος
Όλαφ Σολτς: Η ανταρσία της Wagner στη Ρωσία κατέλαβε εξαπίνης την υπηρεσία κατασκοπείας της Γερμανίας BND, δηλώνει ο καγκελάριος - Αιχμές για τις ΗΠΑ.
Η ανταρσία της εταιρείας μισθοφόρων Wagner κατέλαβε εξαπίνης της ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, τη BND, δήλωσε χθες Τετάρτη το βράδυ ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.
Έκανε το σχόλιο αυτό σε εκπομπή του δημόσιου γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, τονίζοντας πως «ασφαλώς [η BND] δεν γνώριζε κάτι εκ των προτέρων», πάντως «υπέβαλε συνεχώς αναφορές για όσα παρατηρούνταν» στην κυβέρνησή του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πληροφορίες από τα μέσα του Ιουνίου πως ο επικεφαλής της Βάγκνερ, ο επιχειρηματίας Γεβγκένι Πριγκόζιν, σχεδίαζε ένοπλη ανταρσία εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.
Κατά τις πληροφορίες της, ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ενημερωθεί για τα σχέδια του κ. Πριγκόζιν, όμως η ακριβής φύση τους, το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος εκτέλεσής τους δεν είχαν αποσαφηνιστεί.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα, της εφημερίδας New York Times, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν ενημερώσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία την περασμένη Τετάρτη πως ο κ. Πριγκόζιν ετοιμαζόταν να κινηθεί εναντίον των επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.
Το Κρεμλίνο υποβάθμισε το δημοσίευμα των Τάιμς, το οποίο χαρακτήρισε «σπέκουλα».
Σολτς: Θα πρέπει να επανεξεταστεί η ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο του NATO
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σολτς στο ARD, σε περίπτωση που οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας πράγματι γνώριζαν πως η Βάγκνερ του κ. Πριγκόζιν ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε ανταρσία και δεν μοιράστηκαν το στοιχείο αυτό με το Βερολίνο, θα πρέπει να επανεξεταστεί η ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο του NATO.
«Αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να κουβεντιάσουμε», έκρινε, όπως και το «ποια είναι η κατάσταση τώρα» και «τις υποθέσεις που γίνονται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.