Κοσμος

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο στη Γαλλία

Ο δράστης δεν βιντεοσκόπησε το περιστατικό παρά το γεγονός ότι έφερε πάνω του κάμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο στη Γαλλία

Φόνος εφήβου στη Γαλλία: Κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον αστυνομικό - Ο δράστης δεν βιντεοσκόπησε το περιστατικό παρά το γεγονός ότι έφερε πάνω του κάμερα

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση απαγγέλθηκαν χθες, Τετάρτη, εναντίον Γάλλου αστυνομικού ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 17χρονο από τη Γουινέα στη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στις 14 Ιουνίου στη νοτιοδυτική Γαλλία, έγινε γνωστό από την εισαγγελία της Ανγκουλέμ.

Η Στεφανί Αουίν, εισαγγελέας της Ανγκουλέμ, επεσήμανε ότι στον αστυνομικό «απαγορεύθηκε να φέρει όπλο και να ασκεί το επάγγελμά του» μετά την απαγγελία κατηγόριων για «ανθρωποκτονία από πρόθεση». Ο 52χρονος αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση χθες το πρωί.

Στις 14 Ιουνίου νωρίς το πρωί σε προάστιο της Ανγκουλέμ ο Αλχουσέιν Καμάρα δέχθηκε θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικό καθώς προσπαθούσε να αποφύγει τη σύλληψη στη διάρκεια τροχαίου έλεγχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δύο οχήματα της αστυνομίας προσπάθησαν να κλείσουν τον δρόμο στον Καμάρα για να τον ελέγξουν. Τότε ο νεαρός έκανε όπισθεν και στη συνέχεια κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν από αυτούς στα πόδια. Ο αστυνομικός τον πυροβόλησε.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο οδηγός του οχήματος δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ ούτε ναρκωτικά» και «κατά τα φαινόμενα» πήγαινε «στη δουλειά του», πρόσθεσε η εισαγγελέας της Ανγκουλέμ.

Ο αστυνομικός δεν βιντεοσκόπησε το περιστατικό, «παρά το γεγονός ότι έφερε πάνω του κάμερα», η οποία όμως δεν ήταν «επαρκώς φορτισμένη την ώρα του συμβάντος», σημείωσε η ίδια.

Ο νεαρός από τη Γουινέα έφτασε στη Γαλλία το 2018 και εργαζόταν σε επιμελητειακή βάση σούπερ μάρκετ, όπου και πήγαινε το πρωί του τραγικού συμβάντος, σύμφωνα με τους συγγενείς του. Όπως επεσήμανε η εισαγγελία, δεν ήταν γνωστός στις αρχές.

Μετά τον θάνατό του περίπου 1.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη, ανάμεσά τους ο Σινκούν Σίλα πρεσβευτής της Γουινεάς στη Γαλλία.

Η υπόθεση αυτή έχει ομοιότητες με τον θάνατο την Τρίτη στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, του Ναέλ, ενός 17χρονου, από τα πυρά αστυνομικού επειδή προσπάθησε να αποφύγει τροχαίο έλεγχο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ