- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Απαξιωτικές αναφορές από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Γενοκτονία των Ποντίων
«Ευλογημένη ημερομηνία για το έθνος μας η 19η Μαΐου 1919»
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απορρίπτει τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» - «Διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα».
Τις εκδηλώσεις και τις ανακοινώσεις που γίνονται σήμερα στην Ελλάδα, 19 Μαΐου, για τη γενοκτονία των Ποντίων σχολιάζει με απαξιωτικές αναφορές το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ανυπόστατους» και «αβάσιμους "ποντιακούς" ισχυρισμούς ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων» και για ενέργειες που υποδαυλίζουν το αντιτουρκικό μίσος, ενώ στο κάδρο συμπεριλαμβάνει και τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών κατηγορώντας τους ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα».
«Υπενθυμίζουμε σε όσους στοχοποιούν τη χώρα μας με ανιστόρητους ισχυρισμούς και δηλώσεις ότι η Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφει την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός», αναφέρει και καλεί όσους «παραπλανούν», «διαστρεβλώνουν» και «κατασκευάζουν ψέματα» να «απαλλαγούν από την υστερία που βασίζεται στην τουρκοφοβία και να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Η 19η Μαΐου 1919 είναι μια ευλογημένη ημερομηνία κατά την οποία ένα έθνος ξεκίνησε τον αγώνα του για επιβίωση υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη μας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Αυτός ο μοναδικός απελευθερωτικός αγώνας έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία ως ένα μάθημα που η Ελλάδα, η οποία προσπάθησε να καταλάβει την Ανατολία με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει.
Θεωρούμε μάταιη την προσπάθεια στοχοποίησης αυτής της ξεχωριστής ημέρας, που αντιπροσωπεύει την έναρξη του πολέμου της Ανεξαρτησίας μας, μέσα από τους αβάσιμους "ποντιακούς" ισχυρισμούς ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων κατά της ιστορίας μας, με εκδηλώσεις που υποδαυλίζουν το αντιτουρκικό μίσος και δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα.
Υπενθυμίζουμε σε όσους στοχοποιούν τη χώρα μας με ανιστόρητους ισχυρισμούς και δηλώσεις ότι η Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφει την ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός κατά την αιματηρή εισβολή του στην Ανατολία, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου του πολέμου, και ότι η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να καταβάλει αποζημίωση.
Καλούμε τους πολιτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να εργαλειοποιούν, να εξαπατούν, να διαστρεβλώνουν και να κατασκευάζουν ψέματα και να αντιστρέφουν την πραγματικότητα, να απαλλαγούν από την υστερία που βασίζεται στην τουρκοφοβία και να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία.
Συμβουλεύουμε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, αντί να συνεχίσουν σήμερα τον προκλητικό τους λόγο και τις προκλητικές τους ενέργειες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.