Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Είναι κυρίαρχες στον ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις Κατρούγκαλου

Δήλωσε βέβαιος για νίκη της ΝΔ στις εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΣΚΑΪ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λίγο πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, στον ΣΚΑΪ.

«Το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας είχε αποκαλύψει τι θα έκανε με το νόμο Κατρούγκαλου, που τσάκισαν τη μεσαία τάξη, τα πιστεύουν βαθιά αυτά, δεν έκανε λάθος. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτές οι απόψεις είναι κυρίαρχες στην ΣΥΡΙΖΑ, είναι το κρυφό τους σχέδιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην πλατφόρμα καταγραφής των αποτελεσμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «όλα αυτά για τα παράλληλα συστήματα θυμίζουν και τα παράλληλα νομίσματα» και υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αμφισβητήσει κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής», σημειώνοντας ότι δεν το έχει πει μόνο ο ίδιος αλλά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας «Το μόνο κόμμα που έκλεισε το μάτι στη Χρυσή Αυγή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τι θα πουν στη μάνα του Παύλου Φύσσα, αυτοί που διαδήλωναν στη μνήμη του» ανέφερε.

Για το σχόλιο «χάνεις φεύγεις, κερδίζεις μένεις», επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον Διονύση Σαββόπουλο

Μάλιστα, με αφορμή την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταπήδησε στην κριτική που ασκήθηκε στον Διονύση Σαββόπουλο για τη στήριξη που εξέφρασε στη Νέα Δημοκρατία.

«Διώξανε τον κακομοίρη τον Κατρούγκαλο, τον μαρτυριάρη, αλλά κρατάνε τον Παππά και τον Πολάκη, που έκανε την επανεμφάνισή του για να στοχοποιήσει τον Διονύση Σαββόπουλο» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Ο Μάνος Χατζηδάκις που επίσης είχε στοχοποιηθεί από τον αυριανισμό είχε πει ότι ψηφίζω ΝΔ γιατί είναι το μόνο κόμμα που μου επιτρέπει να το βρίζω».

Σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο αυτό που έγινε με τον Διονύση Σαββόπουλο», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ολόκληρη φιλολογία τοξικότητας». «Ο Διονύσης Σαββόπουλος είπε απλά την άποψή του και στοχοποιήθηκε με χυδαίο τρόπο» ανέφερε επίσης.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η σύζυγός του στοχοποιήθηκε με χυδαίο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι η απόσταση με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει.

Κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, άσκησε κριτική στο οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για την πρόταση της Κουμουνδούρου για τον Ελάχιστο Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο πρωθυπουργός είπε ότι «θα κοστίσει 2 δισ. ευρώ» και αναρωτήθηκε πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα.

Για τον ΕΦΚ στα καύσιμα, η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ θα κοστίσρι 2 δισ. να μας πει πού θα τα βρει. Εμείς φορολογήσαμε για να στηρίξουμε τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Τώρα έχουμε πια επιστρέψει σε μια κανονικότητα στις τιμές ενέργειας. Αν θέλουμε να καταστρέψουμε τη ΔΕΗ ας ξαναγίνει δημόσια. Το κράτος ελέγχει το 34% της ΔΕΗ. Πριν από 18 μήνες είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο ρεύμα, τώρα δεν υπάρχει κάποιο παράπονο.

Έπειτα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν του κοστίζει να τάζει τον ουρανό με τ' άστρα», καθώς «ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τις εκλογές». Στηλίτευσε και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς.

«Σίγουρη η νίκη της ΝΔ»

O πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών. «Περιμένω καθαρή νίκη της ΝΔ», είπε, προσθέτοντας ότι «εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε, δεν ενδώσαμε στην τοξικότητα».

«Το βράδυ των εκλογών θα γνωρίζουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία. Κοιτάμε τα του οίκου μας, θέλουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ, θέλουμε να κλείσουμε όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια, είναι η πρώτη φορά που φτάνουμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και να υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης» συμπλήρωσε.

Για το ενδεχόμενο δεύτερων εκλογών, απάντησε ότι δεν είναι ο ίδιος αρμόδιος να αποφασίσει πότε αυτές θα γίνουν, διαβεβαίωσε πάντως ότι θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

Παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ για χωριά και νησιά

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για νέα μειωσή του. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για παρεμβάσεις σε μικρά χωριά και νησιά, έτσι ώστε να υπάρχουν κίνητρα για να μείνουν εκεί οι κάτοικοι.

Για τους έμμεσους φόρους, σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν θα φέρει μείωση των τιμών. «Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες, χωρίς αποτέλεσμα. Τα χρήματα αυτά θα μας λείψουν από κάπου» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εκτιμώντας ότι «έχουμε δει τα χειρότερα της ακρίβειας», ανέφερε ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος, «αλλά πέφτει».

«Φτάσαμε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο το 2020»

Για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το 2020 φτάσαμε πολύ κοντά σε θερμό επεισόδιο». Και πρόσθεσε: «Δεν θα ανησυχούσα για τις απειλές της Αγκυράς, αλλά δεν φτάσαμε τυχαία σ' αυτό το σημείο».

Ανέφερε ότι θα πάρει τηλέφωνο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τον συγχαρεί σε μια ενδεχόμενη εκλογική του νίκη στην Τουρκία: «Δεν ήμουν εγώ αυτός που είπε δε μιλώ με τον Μητσοτάκη, αλλά δεν είμαι και αφελής».

Σε αυτό το σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε και τη σημασία της αγοράς των F-35, την οποία έχει επικρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων και της αναβάθμισης του κύρους της Ελλάδας συνολικά.

Τι θα γίνει μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, προέταξε όμως και τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου.

Για το νέο υπουργικό συμβούλιο, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, τόνισε ότι πρέπει πρώτα να μιλήσει ο ελληνικός λαός, αλλά ανέφερε ότι θα έχει μεγάλες αλλαγές, με ενισχυμένη την παρουσία των γυναικών.

Τέλος, δήλωσε ανοιχτός σε ένα ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση δεύτερων εκλογών και ανέφερε ότι δεν είναι πρόθεσή του να αλλάξει πάλι τον εκλογικό νόμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ