Κοσμος

«Είναι βαρετό» - Η ατάκα «πλήξης» του βασιλιά Καρόλου πριν τη στέψη

Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βασιλιάς Κάρολος σε επίσημη τελετή στη Βρετανία
© EPA / Sgt Donald C Todd/MoD/HANDOUT

Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι βαρετό» - Η ατάκα «πλήξης» πριν τη στέψη - Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Παρά τις εντυπωσιακές εικόνες από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο, φαίνεται ότι η τελετή δεν ήταν εντελώς απροβλημάτιστη, όπως αποκαλύπτει ένα βίντεο που κατέγραψε την απογοήτευση του νέου βασιλιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το Sky News, ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη βαρεμάρα του στη βασίλισσα Καμίλα, ενώ περιμένει επί περίπου πέντε λεπτά έξω από το Αββαείο του Γουέστμινστερ στη βασιλική άμαξα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, υπεύθυνοι για την καθυστέρηση του βασιλιά Καρόλου ήταν ο γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, και η οικογένειά του, οι οποίοι καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα ο βασιλιάς να μην βρίσκεται στο Αββαείο κατά την άφιξή του στη βασιλική άμαξα που τον μετέφερε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με ειδικούς στην ανάλυση χειλιών, που μίλησαν στο Sky News, ο βασιλιάς Κάρολος είπε στη βασίλισσα Καμίλα: «Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ στην ώρα μας. Πάντα κάτι συμβαίνει. Είναι βαρετό αυτό».

Πολλοί στα βρετανικά μέσα επισημαίνουν ότι ο εκνευρισμός που παρατηρήθηκε στην τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου μπορεί να οφείλεται στην αναμονή του για πολλά χρόνια προτού επιτευχθεί αυτή η μεγάλη στιγμή.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική «ανωμαλία» καθώς ένας ιερέας που συμμετείχε στην τελετή ανέφερε στο Sky News ότι υπήρξαν κάποια ανεπίτρεπτα περιστατικά, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να τοποθετήσει με ασφάλεια το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια της τελετής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ