- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Νέος συναγερμός στο Τέξας: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - 7 νεκροί
Άλλη μια τραγωδία μετά το μακελειό με τους πυροβολισμούς
Τέξας: Συνελήφθη ο οδηγός που έπεσε πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι
Μετά το χθεσινό μακελειό με τους πυροβολισμούς, νέος συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στο Τέξας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπράουνσβιλ, όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς.
Το δυστύχημα συνέβη στις 08:30 το πρωί κοντά στο κέντρο Ozanam, ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους. Ο απολογισμός του τροχαίου είναι έξι νεκροί, σύμφωνα με το ABC News. Παράλληλα, έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ο υπαστυνόμος Μάρτιν Σάντοβαλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, δήλωσε ότι μετανάστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. «Το αυτοκίνητο συνέθλιψε αρκετούς ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου», δήλωσε στο Fox News.
Δείτε βίντεο:
#BREAKING: 7 dead, 11 injured, after a vehicle ran over pedestrians at a bus stop outside a migrant facility in Brownsville, Texas. Migrants are the majority of the victims. pic.twitter.com/twTgLbszr2
— Moshe Schwartz (@YWNReporter) May 7, 2023
Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος νοσηλεύεται και αυτός στο νοσοκομείο υπό αστυνομική φύλαξη. Θα του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες.
Θα γίνουν έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ είναι άγνωστο αν έπεσε εσκεμμένα ή όχι πάνω στους πεζούς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, «φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχό του. Τώρα, αν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενεργεια, ερευνάται», δήλωσε ο Σάντοβαλ.
Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μήνυμα Μπάιντεν για την ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς
Το Τέξας προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη χτεσινή επίθεση με πυροβολισμούς στην πόλη Άλεν, όπου οκτώ άνθρωποι (ανάμεσά τους και παιδιά) έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε για άλλη μια φορά από το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου.
«Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να υιοθετήσει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Να θεσπίζει τον έλεγχο του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού. Να απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση (των όπλων). Να θέτει τέλος στην ασυλία των κατασκευαστών όπλων», δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.
Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.