- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος συναγερμός στο Τέξας: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς - 7 νεκροί
Άλλη μια τραγωδία μετά το μακελειό με τους πυροβολισμούς
Τέξας: Συνελήφθη ο οδηγός που έπεσε πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι
Μετά το χθεσινό μακελειό με τους πυροβολισμούς, νέος συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) στο Τέξας και συγκεκριμένα στην πόλη Μπράουνσβιλ, όπου αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς.
Το δυστύχημα συνέβη στις 08:30 το πρωί κοντά στο κέντρο Ozanam, ένα κέντρο φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους. Ο απολογισμός του τροχαίου είναι έξι νεκροί, σύμφωνα με το ABC News. Παράλληλα, έξι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Ο υπαστυνόμος Μάρτιν Σάντοβαλ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μπράουνσβιλ, δήλωσε ότι μετανάστες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών. «Το αυτοκίνητο συνέθλιψε αρκετούς ανθρώπους που περίμεναν σε στάση λεωφορείου», δήλωσε στο Fox News.
Δείτε βίντεο:
#BREAKING: 7 dead, 11 injured, after a vehicle ran over pedestrians at a bus stop outside a migrant facility in Brownsville, Texas. Migrants are the majority of the victims. pic.twitter.com/twTgLbszr2
— Moshe Schwartz (@YWNReporter) May 7, 2023
Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος νοσηλεύεται και αυτός στο νοσοκομείο υπό αστυνομική φύλαξη. Θα του ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλες κατηγορίες.
Θα γίνουν έλεγχοι για κατανάλωση αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ είναι άγνωστο αν έπεσε εσκεμμένα ή όχι πάνω στους πεζούς.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, «φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχασε τον έλεγχό του. Τώρα, αν ήταν ατύχημα ή σκόπιμη ενεργεια, ερευνάται», δήλωσε ο Σάντοβαλ.
Το περιστατικό αυτο σημειώθηκε την ώρα που οι αρχές προετοιμάζονται για την άρση, την Πέμπτη, ενός υγειονομικού μέτρου, γνωστού ως Title 42, που επιτρέπει την άμεση απέλαση των μεταναστών. Η λήξη της ισχύος του μέτρου εγείρει φόβους στις αρχές για κορύφωση των παράνομων εισόδων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το μήνυμα Μπάιντεν για την ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς
Το Τέξας προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από τη χτεσινή επίθεση με πυροβολισμούς στην πόλη Άλεν, όπου οκτώ άνθρωποι (ανάμεσά τους και παιδιά) έχασαν τη ζωή τους. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε για άλλη μια φορά από το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου.
«Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να υιοθετήσει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Να θεσπίζει τον έλεγχο του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού. Να απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση (των όπλων). Να θέτει τέλος στην ασυλία των κατασκευαστών όπλων», δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.
Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive. Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση της Κεντρικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών
«Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείουμε τίποτα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ποιος είναι ο 53χρονος Χασάν Χομεϊνί και ποια η στάση που τηρεί τα τελευταία χρόνια
Γιατί υπάρχουν Βρετανικές Βάσεις - Το νομικό καθεστώς και η σημασία τους
«Τώρα θέλουν απεγνωσμένα συμφωνία, αλλά είναι αργά», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η χαρμόσυνη είδηση από την εξόντωσή τους μετριάζεται από την αβεβαιότητα που προκαλεί η αλλοπρόσαλλη και συχνά εχθρική απέναντι στην Ευρώπη και τη λογική πολιτική του Τραμπ
Και τα έξι μέλη του πληρώματος πραγματοποίησαν ασφαλή εκτίναξη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «νέο μεγάλης κλίμακας πλήγμα» στην «καρδιά» της Τεχεράνης
Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, λένε από το Ισραήλ
Εκκενώνονται το αεροδρόμιο της Πάφου και οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο
Οι τιμές του μαύρου χρυσού σημείωσαν άνοδο 9% την ώρα που η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Χορμούζ έχει διαταραχθεί
Εκκενώνεται και η Βάση Δεκέλειας
Υποχρεωτική εκκένωση της περιοχής
Αποκαλούσε την Γκισλέιν Μάξγουελ «αδελφή ψυχή» του
Το τι συνέβη έγινε αντιληπτό μετά τον τοκετό
«Η αντεπίθεση είναι Ιράν επικίνδυνη», είπε ο Γάλλος υπουργός
Οι κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους τα τελευταία 24ωρα
Είναι η πρώτη σύζυγος αμερικανού προέδρου που έχει ποτέ προεδρεύσει τέτοιας συνεδρίασης
Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου προληπτικά
Ποια είναι η τρέχουσα εμπλοκή των ΗΠΑ στη βάση;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.