Κοσμος

Στροφή Πριγκόζιν: Παραμένει στο Μπαχμούτ η Wagner

Μετά τις βρισιές κατά της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Γεβγκένι Πριγκόζιν της Wagner
© Mikhail Svetlov/Getty Images

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Ο επικεφαλής της Wagner διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση μισθοφόρων θα παραμείνει στο Μπαχμούτ, καθώς έλαβε «υποσχέσεις» από τη Μόσχα

Σε αναδίπλωση προχώρησε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, o οποίος μετά τις βρισιές προς τη στρατιωτική ηγεσία της Μόσχας, σήμερα διαβεβαίωσε ότι οι δυνάμεις του θα συνεχίσουν να μάχονται για τη Ρωσία ακόμα μετά την αποχώρησή τους από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι μαχητές της Wagner θα διατηρηθούν για τις επόμενες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων», φέρεται να δήλωσε σήμερα σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Στη διάρκεια της νύχτας λάβαμε διαταγή μάχης, για πρώτη φορά όλον αυτόν τον καιρό. Μας υποσχέθηκαν όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις. Μας υποσχέθηκαν πως όλα όσα χρειάζονται ώστε ο εχθρός να εμποδιστεί να μας αποκόψει (από τις προμήθειες) θα αναπτυχθούν στο πλευρό μας», ανέφερε ο Πριγκόζιν σε μήνυμα στο Telegram.

Το οργισμένο μήνυμα Πριγκόζιν

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της Wagner ανακοίνωσε οργισμένος και με βρισιές σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις της Wagner από το Μπαχμούτ, λόγω της ανεπαρκούς προμήθειας πολεμοφοδίων από τη Μόσχα.

Ο Πριγκόζιν εμφανίστηκε να στέκεται δίπλα σε δεκάδες πτώματα, τα οποία είπε ότι ανήκουν σε μαχητές της Wagner.  «Έχουμε έλλειψη 70% σε πολεμοφόδια. Σοϊγκού! Γκερασίμοφ! Πού είναι τα ***** πολεμοφόδια;», φωνάζει στην κάμερα.

«Δηλώνω εκ μέρους των μαχητών και της διοίκησης της Wagner ότι στις 10 Μαΐου 2023 είμαστε υποχρεωμένοι να παραδώσουμε τις θέσεις στο Μπαχμούτ σε μονάδες του [ρωσικού] υπουργείου Άμυνας και να αποσύρουμε τους εναπομείναντες μαχητές της Wagner στα στρατόπεδα επιμελητείας, ώστε να μετρήσουμε τις πληγές μας. Αποσύρω τις μονάδες της Wagner από το Μπαχμούτ, καθώς, δεδομένης της έλλειψης πυρομαχικών, θα ήταν ειδάλλως καταδικασμένοι να πεθάνουν άσκοπα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προσοχή, σκληρό βίντεο:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ