Κοσμος

Αγνοούμενος ψαράς στην Αυστραλία βρέθηκε μέσα σε έναν κροκόδειλο

Η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλα ερπετά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Αγνοούμενος ψαράς βρέθηκε μέσα σε έναν κροκόδειλο
© sterlinglanier Lanier/Unsplash

Αυστραλία: Αγνοούμενος ψαράς βρέθηκε μέσα σε έναν κροκόδειλο - 13η θανατηφόρα επίθεση από το 2017

Ότι απέμεινε από το σώμα ενός Αυστραλού που εξαφανίστηκε ενώ ψάρευε με φίλους βρέθηκαν μέσα σε έναν κροκόδειλοΟ Kevin Darmody εθεάθη για τελευταία φορά σε έναν γνωστό βιότοπο κροκόδειλων σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Κουίνσλαντ το Σάββατο. Μετά από δύο ημέρες έρευνες στην περιοχή, η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλους κροκόδειλους και εντόπισε μέρη ανθρώπινου σώματος.

 Η ταυτότητα του άνδρα δεν έχει επίσημα επιβεβαιωθεί, αλλά η αστυνομία είπε ότι ήταν μια «τραγική κατάληξη» στις έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου.

Τα ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν μέσα μόνο σε ένα από τα δύο ερπετά, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι και τα δύο συμμετείχαν στο περιστατικό.

Οι υπόλοιποι ψαράδες δεν είδαν την επίθεση αλλά ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει, ενώ μετά ακολούθησε ένας δυνατός παφλασμός. «Έτρεξα κάτω αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, οι σαγιονάρες ήταν στην όχθη και τίποτα άλλο», είπε ο φίλος του John Peiti στο Cape York Weekly.

Οι κροκόδειλοι είναι συνηθισμένοι στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες. Ο θάνατος του 65χρονου είναι μόλις η 13η θανατηφόρα επίθεση στην συγκεκριμένη περιοχή από το 1985, όταν δηλαδή ξεκίνησε η τήρηση αρχείων. Το 2017, μια ηλικιωμένη γυναίκα που χάθηκε στο Πορτ Ντάγκλας πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από κροκόδειλο. Ένα χρόνο πριν, μια άλλη γυναίκα δέχτηκε επίθεση και σκοτώθηκε από έναν κροκόδειλο στο Εθνικό Πάρκο Daintree.

Από την απαγόρευση του κυνηγιού το 1974, ο πληθυσμός των κροκοδείλων του Κουίνσλαντ έχει ανακάμψει από 5.000 σε περίπου 30.000 σήμερα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του Κουίνσλαντ, οι κροκόδειλοι απομακρύνονται από περιοχές όπου απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και σε σπάνιες περιπτώσεις υποβάλλονται σε ευθανασία.

Αυτοί οι αριθμοί μειώνονται από τη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας (NT), η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων κροκοδείλων στον κόσμο με περίπου 100.000 ερπετά.

Παρά τις εκστρατείες ενημέρωσης για την επικινδυνότητα της κατάστασης κατά μέσο όρο ένας με δύο θάνατοι από επιθέσεις κροκοδείλων καταγράφονται στην επικράτεια κάθε χρόνο από το 2005, αλλά κανένας δεν έχει συμβεί από το 2018.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ