- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πρώτη επικοινωνία Ζελένσκι με Σι Τζινπίνγκ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο ρόλος που αναλαμβάνει το Πεκίνο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία Ζελένσκι με Σι Τζινπίνγκ – Η πρώτη επικοινωνία μετά την εισβολή της Ρωσίας
Την πρώτη τους επικοινωνία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.
Την είδηση της συνομιλίας επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος έκανε λόγο σε ανάρτησή του για μια «μακρά και ουσιαστική επικοινωνία».
«Πιστεύω ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
I had a long and meaningful phone call with 🇨🇳 President Xi Jinping. I believe that this call, as well as the appointment of Ukraine's ambassador to China, will give a powerful impetus to the development of our bilateral relations.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 26, 2023
Σύμφωνα με κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του πως θα στείλει ειδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία και θα διεξαγάγει συνομιλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση της κρίσης.
«Η Κίνα θα επικεντρωθεί στην προώθηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και θα καταβάλει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό» φέρεται να είπε ο Σι Τζινπίνγκ στον Ζελένσκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ
Ο Σι δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι ήταν πρόθυμος να μιλήσει με τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον Σι να τον συναντήσει, όπως και μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.