Κοσμος

Η πρώτη επικοινωνία Ζελένσκι με Σι Τζινπίνγκ μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Ο ρόλος που αναλαμβάνει το Πεκίνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
© Artur Widak/NurPhoto via Getty Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλία Ζελένσκι με Σι Τζινπίνγκ – Η πρώτη επικοινωνία μετά την εισβολή της Ρωσίας

Την πρώτη τους επικοινωνία από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είχαν ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ.

Την είδηση της συνομιλίας επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος έκανε λόγο σε ανάρτησή του για μια «μακρά και ουσιαστική επικοινωνία».

«Πιστεύω ότι αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων», σημείωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Κίνας, ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε στον Ουκρανό ομόλογό του πως θα στείλει ειδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία και θα διεξαγάγει συνομιλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση της κρίσης.

«Η Κίνα θα επικεντρωθεί στην προώθηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και θα καταβάλει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό» φέρεται να είπε ο Σι Τζινπίνγκ στον Ζελένσκι, σύμφωνα με ρεπορτάζ ξένων ΜΜΕ

Ο Σι δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι ήταν πρόθυμος να μιλήσει με τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει κατ' επανάληψη από τον Σι να τον συναντήσει, όπως και μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ