- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Εισέβαλαν σε πέντε φυλακές οι παραστρατιωτικοί στο Σουδάν
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες παρά την κατάπαυση πυρός
Σουδάν: Οι παραστρατιωτικοί των ΔΤΥ εισέβαλαν στη φυλακή Κομπέρ και απελευθέρωσαν τους κρατούμενους, αλλά ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί πριν από μέρες.
Οι παραστρατιωτικοί των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) στο Σουδάν εισέβαλαν σε πέντε φυλακές και απελευθέρωσαν κρατούμενους, ανακοίνωσε σήμερα το σουδανικό υπουργείο Εσωτερικών, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών στις οποίες επέδραμαν βρισκόταν και η φυλακή Κομπέρ, στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου κρατούνταν προηγουμένως ο ανατραπείς πρόεδρος της χώρας Όμαρ Χάσαν ελ Μπασίρ και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.
Η σουδανική αστυνομία διευκρίνισε ότι η επιδρομή των ΔΤΥ στην φυλακή Κομπέρ προκάλεσε τον θάνατο και τον τραυματισμό αξιωματούχων της φυλακής, προσθέτοντας ότι οι ΔΤΥ απελευθέρωσαν όλους όσοι κρατούνταν εκεί.
Η εισβολή τους στις πέντε φυλακές, μεταξύ των οποίων η φυλακή της Κομπέρ, έγινε μεταξύ της 21ης και 24ης Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.
Πατά την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν οι αντιμαχόμενες πλευρές από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, οι μάχες εξακολουθούν, τόσο περιφερειακά στο Χαρτούμ όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Είναι γεγονός ότι με τη διάλυση των τηλεπικοινωνιών (το ίντερνετ έχει πάψει να λειτουργεί σε όλο το Σουδάν από την Κυριακή) οι συνεννοήσεις μεταξύ πόλεων δεν είναι εύκολες για καμία από τις δύο αντίπαλες στρατιωτικές παρατάξεις.
Ο Μπασίρ είχε μεταφερθεί από την φυλακή Κομπέρ, πριν από αυτή την εισβολή και προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις ανάμεσα στον τακτικό στρατό και τις ΔΤΥ στη χώρα, κατόπιν σύστασης του ιατρικού προσωπικού της φυλακής, και τώρα βρίσκεται υπό αστυνομική κράτηση σε στρατιωτικό νοσοκομείο, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο τακτικός στρατός του Σουδάν.
Το ερώτημα για το πού βρίσκεται ο Μπασίρ προέκυψε αφού πρώην υπουργός της κυβέρνησής του, ο Άχμεντ Χαρούν, δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι βγήκε από τη φυλακή μαζί με άλλους πρώην αξιωματούχους.
Οι Μπασίρ και Χαρούν καταζητούνται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατηγορούμενοι για ωμότητες στο Νταρφούρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.