Κοσμος

Eπείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σουδάν

Η χρηματοδότηση της Ε.Ε. υποστηρίζει τη Σουδανική Ερυθρά Ημισέληνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σουδάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια - Χρηματοδοτούνται πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες εκκένωσης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στη διάθεση ποσού μετά το ξέσπασμα βίας στο Σουδάν © EPA/Divyakant Solanki

Σουδάν: Η Ευρωπαϊκή Ένωση χορηγεί επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια - Χρηματοδοτούνται πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες εκκένωσης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Μετά το ξέσπασμα της βίας στο Σουδάν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε 200.000 ευρώ για άμεση βοήθεια και πρώτες βοήθειες σε άτομα που τραυματίστηκαν ή εκτίθενται σε υψηλό κίνδυνο στo Χαρτούμ και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

Όπως, επισημαίνει η Κομισιόν, η χρηματοδότηση της ΕΕ υποστηρίζει τη Σουδανική Ερυθρά Ημισέληνο με πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες εκκένωσης και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, βοηθώντας περίπου 70.000 ανθρώπους σε περιοχές όπως το Χαρτούμ, το Βόρειο Κορντοφάν, το Νότιο Νταρφούρ και το Βόρειο Νταρφούρ. Παραρτήματα της Ερυθράς Ημισελήνου σε 13 άλλες πολιτείες θα λάβουν υποστήριξη για να αυξήσουν την ετοιμότητά τους.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής συνεισφοράς της ΕΕ στο Ταμείο Έκτακτης Αντιμετώπισης Καταστροφών (DREF) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς επανέλαβε την έντονη καταδίκη του για τις μάχες και κάλεσε και τα δύο μέρη να προχωρήσουν σε αποκλιμάκωση με άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια το ιατρικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική αρωγή.

«Προτρέπω σθεναρά για πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, την προστασία των πολιτών και την ασφάλεια των εργαζομένων στην ανθρωπιστική βοήθεια, των εγκαταστάσεων και των περιουσιακών στοιχείων, ώστε να μπορούν να παρέχουν επείγουσα βοήθεια στους πληγέντες», σημείωσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαβριήλ Χαρίτος: Συνέντευξη με τον αναλυτή της Μέσης Ανατολής για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και τη ζωή στο Ισραήλ
Γαβριήλ Χαρίτος: «Δεν μένω στον πόλεμο επειδή είμαι θαρραλέος αλλά λόγω ντροπής»

Ένας από τους πιο διεισδυτικούς αναλυτές της Μέσης Ανατολής, που ζει στο Ισραήλ, αφηγείται την ιστορία του: μία διαδρομή ιδιαίτερη, με αρκετούς σταθμούς από τη Ρόδο έως την Ιερουσαλήμ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.