Κοσμος

Το Κρεμλίνο απορρίπτει τα «ψέματα» ότι ο Πούτιν έχει σωσίες και μένει σε καταφύγιο

«Η ενεργητικότητά του μόνο αξιοζήλευτη μπορεί να είναι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απορρίπτει η Ρωσία τα «ψέματα» ότι ο Πούτιν έχει σωσίες και ο ίδιος βρίσκεται σε καταφύγιο - Πώς σχολιάζει το Κρεμλίνο τις εικασίες ότι είναι άρρωστος.
Το Κρεμλίνο απέρριψε τα «ψέματα που λέγονται» περί σωσιών του Βλαντίμιρ Πούτιν © EPA/ Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin Pool

Απορρίπτει η Ρωσία τα «ψέματα» ότι ο Πούτιν έχει σωσίες και ο ίδιος βρίσκεται σε καταφύγιο - Πώς σχολιάζει το Κρεμλίνο τις εικασίες ότι είναι άρρωστος.

Το Κρεμλίνο απέρριψε τα ψέματα που λέγονται, όπως είπε, σύμφωνα με τα οποία ο 70χρονος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει σωσίες που τον αντικαθιστούν και ότι περνάει ένα σημαντικό μέρος του χρόνου του απομονωμένος σε πυρηνικό καταφύγιο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απαρίθμησε τα μυθεύματα, όπως είπε, που λέγονται για τη Ρωσία σε μια ομιλία όπου αναφέρθηκε στην ιστορία της χώρας από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, στα αίτια του πολέμου στην Ουκρανία και στην υποτιθέμενη δολιότητα της δυτικής κοινωνίας.

«Προφανώς έχετε ακούσει ότι ο Πούτιν έχει παρά πολλούς σωσίες που εργάζονται αντ’ αυτού ενώ εκείνος κάθεται στο καταφύγιο» είπε ο Πεσκόφ , μιλώντας σε ένα συνέδριο στην Μόσχα, πριν προσθέσει χαμογελώντας: «Ακόμη ένα ψέμα».

«Βλέπετε μόνοι σας πώς φαίνεται ο πρόεδρός μας: πάντα ήταν, και εξακολουθεί και τώρα να είναι, πολύ δραστήριος, όσοι εργάζονται δίπλα του δύσκολα μπορούν να τον προλάβουν».

Εκπρόσωπος Πούτιν: «Η ενεργητικότητά του μόνο αξιοζήλευτη μπορεί να είναι»

«Η ενεργητικότητά του μόνο αξιοζήλευτη μπορεί να είναι. Η υγεία του μπορεί, με τη θέληση του Θεού, μόνο αξιοζήλευτη να είναι. Φυσικά και δεν κάθεται σε κανένα καταφύγιο. Αυτό είναι επίσης ένα ψέμα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι ο Πούτιν, ο πιο σημαντικός ηγέτης της Ρωσίας από το 1999, είναι άρρωστος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ