- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έτοιμη η Βρετανία να απαγορεύσει το «αέριο γέλιου»
Το υποξείδιο του αζώτου, οι χρήσεις του και η σχεδιαζόμενη απαγόρευση
Βρετανία - Αέριο γέλιου - Η κυβέρνηση Ρίσι Σουνάκ ανακοινώνει την απαγόρευσή του
Η συντηρητική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε την Κυριακή (25/3) ότι το υποξείδιο του αζώτου ή «αέριο γέλιου», μια ουσία με ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση, θα απαγορευτεί σύντομα.
Ο υπουργός Στέγασης και Κοινοτήτων Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση του υποξειδίου του αζώτου μιλώντας στο δίκτυο Sky News.
«Όλοι όσοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα πάρκα των μεγάλων πόλεών μας είδαν αυτά τα μικρά ασημένια δοχεία» δήλωσε.
Οι χρήστες «όχι μόνο λεηλατούν τους δημόσιους χώρους, αλλά και παίρνουν ένα ναρκωτικό που μπορεί να έχει ψυχολογική και νευρολογική επίδραση και που συμβάλλει σε μια αντικοινωνική συμπεριφορά», πρόσθεσε ο υπουργός.
«Για τον λόγο αυτό πρέπει να περιορίσουμε τη νέα χρήση ναρκωτικών και αυτά τα δοχεία του αερίου του γέλιου συνιστούν μια εντεινόμενη μάστιγα» συνέχισε ο Μάικλ Γκόουβ.
Michael Gove challenged over personal cocaine use as he reveals ‘laughing gas’ ban https://t.co/Pclq4HKLWi
— The Independent (@Independent) March 26, 2023
Η κυβέρνηση θέλει οι πωλήσεις αυτών των δοχείων να «περιοριστούν σε κατάλληλους σκοπούς».
Γιατί είναι περιζήτητο το «αέριο γέλιου»
Το υποξείδιο του αζώτου χρησιμοποιείται πράγματι στον ιατρικό τομέα ως αναισθητικό, καθώς και στα σιφόνια της κουζίνας.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας σήμανε συναγερμό τον Νοέμβριο μετά την «ανησυχητική» αύξηση της ψυχαγωγικής χρήσης του υποξειδίου του αζώτου σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης.
Αυτή η αυξανόμενη ζήτησή του, κυρίως μεταξύ των νέων, οφείλεται στη διαθεσιμότητά του και στη χαμηλή του τιμή. Το αέριο αυτό εκτιμάται ότι έχει ζήτηση για τις σύντομες ψυχοδραστικές του επιδράσεις -διάρκειας τριών έως τεσσάρων λεπτών- όταν εισπνέεται.
Στην Ολλανδία η κατοχή και η πώληση του υποξειδίου του αζώτου έχει απαγορευτεί από την 1η Ιανουαρίου.
Μέτρα για τη μικροπαραβατικότητα ανακοινώνει ο Σουνάκ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο συντηρητικός Ρίσι Σουνάκ, θα ανακοινώσει τη Δευτέρα μέτρα για την καταπολέμηση της μικροπαραβατικότητας.
Προβλέπεται οι παραβάτες που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κοινωφελούς εργασίας, ότι θα καθαρίζουν οι ίδιοι τα γκράφιτι τους εντός 48 ωρών. Οι δράστες των παραβάσεων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα φορούν ιδιαίτερα ευδιάκριτες φόρμες ή μπουφάν κατά την εκτέλεση της ποινής τους, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει το πλύσιμο των αυτοκινήτων της αστυνομίας.
Η συντηρητική κυβέρνηση, που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της στις δημοσκοπήσεις έναντι των Εργατικών, αυξάνει τις δηλώσεις για την ασφάλεια και τη μετανάστευση ενόψει και της διεξαγωγής των τοπικών εκλογών τον Μάιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Το πρώτο έτος της δεύτερης θητείας Τραμπ σημαδεύτηκε από σαρωτικές αλλαγές στην πολιτική μετανάστευσης
Στο πλαίσιο έρευνας που συνδέεται με υπόθεση παράνομης κατοχής διαβαθμισμένου υλικού
Συμφωνία στο Κάιρο για 15μελή επιτροπή – Ρόλος Αιγύπτου, ΟΗΕ και Συμβουλίου Ειρήνης
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται μαζική χρήση της θανατικής ποινής
Ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της σύγχρονης Μέσης Ανατολής εξηγεί το γιατί
Η Ιρανοβρετανή δημοσιογράφος του CNN μιλά με συγκίνηση για τις εξελίξεις στο Ιράν
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.