- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τζόρτζια Μελόνι: Αυξάνονται στα 30 έτη οι ποινές για τους διακινητές μεταναστών
Στη σκιά του πολύνεκρου ναυαγίου στην Καλαβρία
Ιταλία - Μεταναστευτικό - Αυστηρότερες ποινές για τους διακινητές μεταναστών - Οι ανακοινώσεις από την Τζόρτζια Μελόνι
Νέα μέτρα στην Ιταλία για το μεταναστευτικό, με αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές, ανακοίνωσε η Τζόρτζια Μελόνι.
Το Υπουργικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (9/3) στο Κούτρο της Καλαβρίας, πολύ κοντά στο πολύνεκρο ναυάγιο της 26ης Φεβρουαρίου.
Όπως ανακοινώθηκε, οι ποινές για τους διακινητές αυξάνονται από το σημερινό ανώτατο όριο των 15 ετών, στα 30.
Η συγκεκριμένη ποινή θα προβλέπεται σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι των μεταφορών, που οργανώνονται στη Μεσόγειο από παράνομα δίκτυα δουλεμπόρων, προκαλούν τον θάνατο μεταναστών και προσφύγων.
Η ανώτατη αυτή ποινή θα μπορεί να επιβάλλεται και σε περίπτωση που τυχόν επιβάτες των πλεούμενων, χάνουν την ζωή τους εκτός ιταλικών συνόρων.
«Πρόκειται για ένα αδίκημα οικουμενικού χαρακτήρα. Θέλουμε να κατανοήσουν όλοι ότι συμφέρει να έρχονται στη χώρα μας, διά της νόμιμης οδού και θα ετοιμάσουμε ειδικές επικοινωνιακές εκστρατείες» υπογράμμισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Βάσει των σημερινών αποφάσεων, όπως τονίστηκε, πρόκειται να αυξηθούν οι απελάσεις και να δημιουργηθούν νέα κέντρα για την προσωρινή παραμονή όσων μεταναστών αποφασίζεται ότι πρέπει να επαναπατριστούν.
«Εγκρίναμε την επιστροφή των νόμιμων ροών. Ροές οι οποίες θα έχουν, πλέον, τριετή διάρκεια. Πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα σε εργαζόμενους που διαθέτουν επαγγελματική κατάρτιση η οποία αναγνωρίζεται στην Ιταλία, όπως και σε χώρες οι οποίες ενημερώνουν τους πολίτες τους, για τον κίνδυνο των παράνομων αυτών ταξιδιών» δήλωσε ακόμη η Μελόνι.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα της αναμένει νέες, ουσιαστικές απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρχίζοντας από μια ουσιαστικότερη οικονομική συνεργασία με την Τυνησία, από την οποία, την τελευταία περίοδο, ξεκινούν πολλά πλεούμενα των διακινητών με προορισμό την Κάτω Ιταλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.