- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος στην Ιαπωνία με πολυτελές πανδοχείο που ανανέωνε τα ιαματικά νερά του μόνο δύο φορές το χρόνο
To ποσοστό βακτηρίου ήταν κατά 3.700 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.
Ιαπωνία: Ένα πολυτελές πανδοχείο ζητά συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά του μόνο δύο φορές το χρόνο
Ο διευθυντής ενός πολυτελούς ιαπωνικού πανδοχείου ζήτησε σήμερα συγγνώμη επειδή ανανέωνε το νερό στα ιαματικά λουτρά της εγκατάστασης κάθε έξι μήνες, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν βακτήρια περισσότερο από 3.700 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.
Οι τοπικοί κανονισμοί προβλέπουν εβδομαδιαία ανανέωση του νερού στο οποίο άνδρες και γυναίκες κάνουν μπάνιο χωριστά, κατά παράδοση γυμνοί, αφού προηγουμένως κάνουν ντους.
Ο Μακότο Γιαμάντα, πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται το πανδοχείο το οποίο λειτουργεί εδώ και σχεδόν 160 χρόνια, είπε ότι η εγκατάσταση αμέλησε να διατηρήσει καθαρό το νερό καθώς δεν χρησιμοποιούσε επαρκή ποσότητα χλωρίου.
Στον υπεύθυνο «δεν άρεσε η μυρωδιά» του χημικού, είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτό ήταν ένα ιδιοτελές κίνητρο», πρόσθεσε ο Γιαμάντα, περιγράφοντας την αμέλεια ως «ένα παράπτωμα που παραμέλησε εντελώς την υγεία των πελατών μας».
Η χαλαρότητα στο Daimaru Besso Inn, όπου είχε κάποτε διαμείνει ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Χιροχίτο, ξεκίνησε γύρω στον Δεκέμβριο του 2019.
Έκτοτε, το προσωπικό της εγκατάστασης που βρίσκεται στη Φουκουόκα (νοτιοδυτική Ιαπωνία) έγινε πιο απρόσεκτο, καθώς ο αριθμός των πελατών μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, πρόσθεσε ο Γιαμάντα.
Ακόμη και πριν το σκάνδαλο βγει στη δημοσιότητα, υπήρχαν ήδη ενδείξεις για ανησυχία.
Πέρυσι, σε ένα έλεγχο των αρχών βρέθηκε διπλάσια ποσότητα του βακτηρίου Λεγιονέλλα από αυτή που επιτρέπεται στο νερό των ιαματικών λουτρών του ξενώνα.
Η διοίκηση του ξενώνα τότε είχε «παραποιήσει έγγραφα για να βεβαιώσει ότι το χλώριο είχε προστεθεί σωστά», παραδέχτηκε ο Γιαμάντα. Σε μια μεταγενέστερη έρευνα, που διεξήχθη από τις υγειονομικές αρχές, διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό του βακτηρίου ήταν κατά 3.700 φορές υψηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο.
Τα βακτήρια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις των πνευμόνων, φέρεται να αρρώστησαν έναν επισκέπτη που διέμεινε σε πολλούς ξενώνες, συμπεριλαμβανομένου του Daimaru Besso.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά παρόμοιων καταγραφών
Πλήγματα σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια με νεκρούς και τραυματίες - Εκρήξεις και στο Κίεβο
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
Σχόλια στο Χ ανέφεραν πως όσοι καθαρίσουν «αξίζουν και αυτοί από ένα Όσκαρ»
Ο πρώην κοσμήτορας κατηγορείται ως ο ντίλερ με το ψευδώνυμο «ο καθηγητής»
Ο ποντίφικας κάλεσε τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν την προπαγάνδα και να προβάλλουν τη φωνή των θυμάτων
Παράνομος ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, ισχυρίζεται η Μαδρίτη
«Το ABC News είναι ίσως ο πιο διεφθαρμένος ειδησεογραφικός οργανισμός στον πλανήτη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας
Η κάθε πλευρά θέτει διαφορετικούς όρους για το τέλος του πολέμου - Η ανάλυση του BBC
Απειλή για την οικονομία και πλήγμα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς», τόνισε ο Μπόρις Πιστόριους
Όσα αποκαλύπτει βασιλικός συγγραφέας για το παρασκήνιο πίσω από τις απανωτές αποτυχίες του ζευγαριού
Το πετρέλαιο Brent παραμένει πάνω από τα 100 δολάρια/βαρέλι
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του
Οι δύο ηγέτες δεν συμφωνούν στους τρόπους με τους οποίους θα αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.