- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ρωσο-ουκρανικός πόλεμος: Για αντεπίθεση «μέσα στην άνοιξη» ετοιμάζονται οι Ουκρανοί - Οι καίριοι στρατηγικοί παράγοντες - Νέα πυρά Πούτιν κατά της Δύσης.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι έτοιμες να εξαπολύσουν αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών, που έχουν καταλάβει αχανείς τομείς -χονδρικά το 20%- της ουκρανικής επικράτειας μέσα στην άνοιξη, σύμφωνα με τον Βαντίμ Σκιμπίτσκι, τον υπαρχηγό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας.
Η ακριβής χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η αντεπίθεση, δηλώνει, θα εξαρτηθεί από αρκετούς παράγοντες, ιδίως από τις παραδόσεις όπλων από τη Δύση, καθώς αυτά διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην προσπάθεια της χώρας να αμυνθεί μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στο έδαφός της πριν από έναν χρόνο, την 24η Φεβρουαρίου 2022.
Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου Funke και δημοσιεύεται σήμερα, ο κ. Σκιμπίτσκι επαναλαμβάνει πως ο στόχος του Κιέβου παραμένει η απελευθέρωση όλης της κατεχόμενης επικράτειας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.
«Θα σταματήσουμε μόνο όταν πάρουμε ολόκληρη τη χώρα μας πίσω, με βάση τα (διεθνώς αναγνωρισμένα) σύνορα του 1991», λέει. «Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τη Ρωσία και προς τη διεθνή κοινότητα».
Ο υπαρχηγός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναφέρεται, σε αδρές γραμμές, στο πώς το Κίεβο σχεδιάζει να επιτύχει τους «στρατηγικούς στρατιωτικούς στόχους» του.
«Προσπαθούμε να βάλουμε σφήνα στο ρωσικό μέτωπο στον νότο - μεταξύ της Κριμαίας και της ρωσικής ενδοχώρας».
«Είναι πιθανό να καταστρέψουμε αποθήκες όπλων ή στρατιωτικό εξοπλισμό στο ρωσικό έδαφος, για παράδειγμα γύρω από την πόλη Μπιέλγκοροντ, από όπου εξαπολύονται επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας», προσθέτει, καθώς απειλείται «το Χάρκοβο, για παράδειγμα».
Ουκρανία: «Ανεπιτυχείς» οι ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Γιαχίντνε
Επιπλέον, ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ρωσία πραγματοποίησε το Σάββατο ανεπιτυχείς επιθέσεις κοντά στο Γιαχίντνε, αφού η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων δήλωσε ότι είχε καταλάβει το χωριό στην ανατολική Ουκρανία που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο σφοδρών μαχών.
Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανάφερε σε σημερινή ανακοίνωση ότι η Ρωσία συνεχίζει να εστιάζει τις επιθετικές της προσπάθειες κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής του μετώπου στο Μπαχμούτ, όπου βρίσκεται το Γιαχίντνε.
Ο επικεφαλής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν δήλωσε χθες ότι οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει το Γιαχίντνε. Την Παρασκευή, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του είχαν τον έλεγχο του Μπερκίφκα, ενός γειτονικού χωριού στα προάστια του Μπαχμούτ.
Ωστόσο, ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται, κάνοντας λόγο για «ανεπιτυχείς επιθέσεις» κοντά σε έξι οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Γιαχίντνε και Μπερκίφκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ.
Πούτιν: Η Δύση θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία
Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή παρά το λάβει υπόψη της τις πυρηνικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, καθώς η υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία επιζητά την ήττα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
«Στις σημερινές συνθήκες, όταν όλες οι εξέχουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι ο βασικός τους στόχος είναι να μας προκαλέσουν στρατηγική ήττα, ούτως ώστε ο λαός μας να υποφέρει, όπως λένε, πώς μπορούμε να αγνοήσουμε τις πυρηνικές τους δυνατότητες υπό αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Πούτιν στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya1, σύμφωνα με το TASS.
Η Δύση, δήλωσε ο Πούτιν, θέλει να εξολοθρεύσει τη Ρωσία.
«Έχουν έναν στόχο: να διαλύσουν την πρώην Σοβιετική Ένωση και το θεμελιώδες τμήμα της – τη Ρωσική Ομοσπονδία», ανέφερε ο Πούτιν, σύμφωνα με το TASS.
Η Δύση, ανέφερε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, είναι έμμεσος συνεργός στα «εγκλήματα» που διαπράττει η Ουκρανία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.