Κοσμος

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Η Ουκρανία θα νικήσει τη Ρωσία»

«Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης μέσα σε βομβαρδισμένο κτίριο στο Χάρκοβο
Ουκρανός στρατιώτης μέσα σε βομβαρδισμένο κτίριο στο Χάρκοβο © EPA/SERGEY KOZLOV

Πόλεμος στην Ουκρανία - Το μήνυμα Στόλτενμπεργκ για τον έναν χρόνο από τη ρωσική εισβολή

Η Ουκρανία «θα νικήσει πέραν κάθε αμφιβολίας» στον πόλεμό της κατά της Ρωσίας παρά «τη σκοτεινή χρονιά απελπισίας» που πέρασε από την εισβολή της χώρας από τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η ελευθερία δεν είναι χωρίς κόστος. Οφείλουμε να πολεμούμε γι' αυτήν κάθε μέρα. Σήμερα, για την ελευθερία του πολεμά ο ουκρανικός λαός. Και παρά την σκοτεινή χρονιά απελπισίας και καταστροφής, η αποφασιστικότητα και το θάρρος του θα νικήσουν πέραν αμφιβολίας» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους στο Ταλίν της Εσθονίας.

Εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τις «προτάσεις» του Πεκίνου ως προς τον τερματισμό του πολέμου, ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας δήλωσε ότι η Κίνα «δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία» σε ό,τι αφορά την Ουκρανία.

«Σχετικά με τις προτάσεις και τα σημεία που παρουσιάσθηκαν από την Κίνα, κατ' αρχάς, η Κίνα δεν έχει και μεγάλη αξιοπιστία, διότι δεν υπήρξε σε θέση να καταδικάσει την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Και επίσης υπέγραψε λίγες ημέρες πριν από την εισβολή συμφωνία (...) για απεριόριστη σύμπραξη με την Ρωσία» πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Το μήνυμα νίκης Ζελένσκι έναν χρόνο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ρωσία πρέπει να χάσει στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει εναντίον της Ουκρανίας, ώστε να πάψει να προσπαθεί να κατακτήσει και άλλες περιοχές που έλεγχε στο παρελθόν, δήλωσε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ανήμερα της πρώτης επετείου από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Ζελένσκι, απευθυνόμενος μέσω βιντεοσύνδεσης σε διάσκεψη που πραγματοποιείται στο Βίλνιους της Λιθουανίας, τόνισε ότι «η Ρωσία πρέπει να χάσει στην Ουκρανία».

«Ο ρωσικός ρεβανσισμός δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει το Κίεβο και το Βίλνιους, το Κισινάου και τη Βαρσοβία, τα αδέλφια μας στη Λετονία και την Εσθονία, τη Γεωργία και σε κάθε άλλη χώρα που τώρα απειλείται» υπογράμμισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ