- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Στο Κίεβο η Μελόνι - «Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην Ιταλία»
Η συνάντηση με τον Ζελένσκι και η επίσκεψη στην Μπούκα
Πόλεμος στην Ουκρανία - Η επίσκεψη Τζόρτζια Μελόνι στο Κίεβο - Το τετ α τετ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι έφθασε στο Κίεβο με τρένο από την Πολωνία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, εκπληρώνοντας την υπόσχεση που είχε δώσει ότι θα επισκεφθεί την Ουκρανία πριν από την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Μπούκα και το Ιρπίν πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Χθες το βράδυ η Τζόρτζια Μελόνι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά τη δική του χθεσινή επίσκεψη στο Κίεβο.
«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τον στενό συντονισμό τους στην υποστήριξη της Ουκρανίας, που περιλαμβάνει και την βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στον οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα», ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.
«Είναι προφανές ότι η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην Ιταλία διότι το δείξαμε από την αρχή... ήμασταν παρόντες και θα συνεχίσουμε να είμαστε», δήλωσε η Iταλίδα πρωθυπουργός χθες στη Βαρσοβία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι υπηρεσίες της Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσαν χθες το βράδυ την αποστολή στην Ουκρανία ηλεκτρολογικού υλικού (μετασχηματιστών, γεννητριών, καλωδίων και εξοπλισμού) «αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ», βοήθεια που θα επιτρέψει την τροφοδοσία με ηλεκτρικό ρεύμα τριών εκατομμυρίων ανθρώπων.
Σε στρατιωτικό επίπεδο η Ιταλία θα στείλει την άνοιξη στο Κίεβο συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εδάφους-αέρος MAMBA σε συνεργασία με τη Γαλλία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.