Κοσμος

Κόκκινα μπαλόνια στην Τουρκία για τα παιδιά που θάφτηκαν στα ερείπια

Οι συγκλονιστικές εικόνες από το Χατάι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κόκκινα μπαλόνια στα ερείπια κτιρίου στην Τουρκία που κατέρρευσε μετά τον σεισμό
Κόκκινα μπαλόνια στα ερείπια κτιρίου στην Τουρκία που κατέρρευσε μετά τον σεισμό © YouTube/Guardian News

Σεισμός Τουρκία - Κόκκινα μπαλόνια στο Χατάι για τα νεκρά παιδιά

H Τουρκία μετρά τις πληγές της μετά τον καταστροφικό σεισμό. Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει τις 47.000, την ώρα που η γη δεν σταματά να τρέμει.

Μετά τα 7,8 και 7,7 Ρίχτερ ένας νέος σεισμός 6,4 Ρίχτερ από άλλο ρήγμα ταρακούνησε τις πληγείσες περιοχές το βράδυ της Δευτέρας (20/2) και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουν και άλλα κτίρια.

Οι άστεγοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και η καθημερινή μάχη για την επιβίωση συνεχίζεται εν μέσω υποσχέσεων από τον Ερντογάν για άμεση στεγαστική αποκατάσταση.

Το βίντεο με τα κόκκινα μπαλόνια στο Χατάι

Την ίδια στιγμή οι επιζώντες προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, θρηνώντας παράλληλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν στα χαλάσματα «χάρτινων πολυκατοικιών».

Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρει ότι στην πόλη Χατάι, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, σεισμόπληκτοι έδεσαν κόκκινα μπαλόνια στα ερείπια κτιρίου σε ανάμνηση των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό στην Τουρκία.

Balloons dot the rubble in Hatay to honour Turkey's young earthquake victims

Ο σεισμός στην Τουρκία έχει σημαδέψει τα παιδιά που επέζησαν, με ψυχολόγους να προσπαθούν να στηρίξουν τόσο τα ίδια όσο και τους γονείς του που βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα.

Νέες εικόνες καταστροφής από το Χατάι μετά τα 6,4 Ρίχτερ

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από drone με τις νέες καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ στην πόλη Χατάι. Ετοιμόρροπα κτίρια κατέρρευσαν, την ώρα που πολυκατοικίες έχουν γείρει στο πλάι.

Διασώστες στέκονται δίπλα από «βουνά» με μπάζα σε ένα αποκαλυπτικό σκηνικό καταστροφής μετά το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου.

Turkey: Aerial footage shows further destruction in Hatay after new earthquakes

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ