Κοσμος

Τούρκος σεισμολόγος: Από άλλο ρήγμα ο χθεσινός σεισμός 6,4 Ρίχτερ

Ποιες περιοχές απειλούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κτίρια ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία
Κτίρια ισοπεδώθηκαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία και τη Συρία © Ugur Yildirim / dia images via Getty Images

Σεισμός Τουρκία: Τούρκος σεισμολόγος τονίζει πως ο χθεσινός σεισμός 6,4 Ρίχτερ προήλθε από άλλο ρήγμα και όχι αυτό του Καχραμανμαράς.

Ο Τούρκος σεισμολόγος Οκάν Τουϊσούζ μίλησε στην εφημερίδα «Haber Turk» για τον νέο, χθεσινό σεισμό, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μετασεισμό αλλά για δόνηση που προέκυψε από άλλο ρήγμα και όχι αυτό του Καχραμανμαράς.

Ειδικότερα, ο Τούρκος σεισμολόγος δήλωσε ότι ο σεισμός 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο Χατάι είναι ανεξάρτητος από τον πρώτο, μεγάλο της προηγούμενης εβδομάδας.

«Πρόκειται για νέο σεισμό, όχι για μετασεισμό. Διότι το ρήγμα που ξεκινά από το Καχραμανμαράς Τούρκογλου, το οποίο ονομάζουμε ρήγμα Άμανος, είχε σπάσει μέχρι να φτάσει στην Αντιόχεια. Τώρα υπάρχει μια σεισμική προσδοκία από την Αντιόχεια μέχρι τη Μεσόγειο Θάλασσα».

«Αυτή η γραμμή ρήγματος συνεχίζει προς τη Μεσόγειο, προς την Κύπρο. Μετά από αυτόν τον σεισμό, πρέπει να δοθεί προσοχή στη γραμμή Χατάι, Σαμαντάγκ και Κύπρου. Δεν βλέπω μεγάλο κίνδυνο για τα Άδανα. Ωστόσο, υπάρχει το ρήγμα Savrun, το οποίο ξεκινά από το Göksun και προχωρά στην Κοζάν. Υπάρχει ένταση. Υπάρχει το ρήγμα Malatya Ovacık. Αυτές οι δύο γραμμές είναι μεταξύ των ρηγμάτων στα οποία πρέπει να εστιάσουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ