- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πολίτες του Ράιχ: Στήνουν «Βασίλειο της Γερμανίας»;
Δεν πάει καιρός που οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις
Πολίτες του Ράιχ: Στήνουν «Βασίλειο της Γερμανίας»;
Βρίσκεται στη μέση του πουθενά το Λίχεν. Μια κουκίδα στην περιφέρεια του Ούκερμαρκ στη βορειοανατολική Γερμανία, που έγινε γνωστή επειδή η Μέρκελ διατηρεί ντάτσα σε διπλανό χωριό. Χωριό δεν μπορείς να το πεις το Λίχεν με μόλις 180 ψυχές από εδώ και από εκεί. Αλλά το θέμα είναι άλλο. Στο Λίχεν οπαδοί των Πολιτών του Ράιχ έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια θέλουν να ιδρύσουν το «Βασίλειο της Γερμανίας». Μια χούφτα άνθρωποι, αλλά ο διάβολος δεν έχει αριθμητικό μέγεθος. Ήδη δυο φορές συγκεντρώθηκαν οι κάτοικοι του χωριού για να σκεφτούν τί μέτρα πρέπει να πάρουν για να εμποδίσουν "αντιδημοκρατικές δυνάμεις" να εγκατασταθούν στην περιοχή τους. Τελευταία φορά ήταν την προπερασμένη Παρασκευή με συνολικά 40 ενδιαφερόμενους.
Βερολινέζοι έχουν ντάτσες
Δεν είναι τυχαίο ότι η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος του Βρανδεμβούργουπαρακολουθεί από κοντά τις προσπάθειες επέκτασης των Πολιτών του Ράιχ. Εκείνο που επιδιώκουν είναι με ορμητήριο ένα κτήμα να αγοράσουν γη και να προσελκύσουν ομοϊδεάτες τους. Θα μπορούσαν μάλιστα να αποκτήσουν 44 εκτάρια γης στην άκρη του χωριού ή σε ερημικές περιοχές όπου κανείς δεν τους παρατηρεί μέσω ενός συνεταιρισμού. Κι όλα αυτά εντελώς νόμιμα. Όμως το Λίχεν δεν προσφέρεται για κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι ούτε απομονωμένο ούτε εγκαταλελειμμένο. Οι Βερολινέζοι έχουν τις ντάτσες τους και γιορτάζουν γάμους και πανηγύρια στο χωριό. Η λίμνη Großer Kronsee βάθους 26 μέτρων είναι παράδεισος για τους δύτες λόγω των καθαρών νερών. Εδώ υπάρχουν ξύλινες εξοχικές κατοικίες με ψηλά παράθυρα. Και η Άγκελα Μέρκελ έρχεται που και που από το κοντινό Χόενβαλντ για να γευτεί τα περίφημα εδέσματα του εστιατορίου Mühlenwirtschaft στο Λίχεν. Τί δουλειά λοιπόν έχουν οι Πολίτες του Ράιχ; Η παρουσία τους όχι μόνο καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό του χωριού, αλλά κάνει κακό και στις επιχειρήσεις.
Δεν πάει καιρός που οι αστυνομικές αρχές απέτρεψαν με εφόδους ανά τη γερμανική επικράτεια Πολίτες του Ράιχ υπό τις διαταγές ενός υποτιθέμενου πρίγκιπα, του Ερρίκου ΧΙΙΙ, να πραγματοποιήσουν βίαια σχέδια για την ανατροπή της δημοκρατίας. Στο Μπαν Λομπεστάιν της Θουριγγίας, τόπο κατοικίας του πρίγκιπα, οι κάτοικοι αποδέχτηκαν σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη αυτών των φαιών καρκινωμάτων. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει και στο Λίχεν. Στην τελευταία συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού συμμετείχε και ο Κρίστιαν Πφένιχ από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος του Βρανδεμβούργου που τους εξήγησε γιατί το «Βασίλειο της Γερμανίας» δεν πρόκειται για αστείο. Υπάρχει ο κίνδυνος "όλο και μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία να καταλήξει στα χέρια αυτών των εξτρεμιστών" είπε ο Πφένιχ. Ψυχή των εξτρεμιστών είναι ο Πέτερ Φίτσεκ, μάγειρας το επάγγελμα. Απορρίπτει την κρατική κυριαρχία της Γερμανίας και έχει ιδρύσει ένα φανταστικό ολοκληρωτικό κράτος με σημαία, νόμισμα και δική του νομική τάξη, το «Βασίλειο της Γερμανίας».
Περί Πέτερ Φίτσεκ
Η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος έχει κατατάξει τον Φίτσεκ και τους οπαδούς του ανάμεσα στους Πολίτες του Ράιχ, συνολικά 21.000 ανθρώπους σε ολόκληρη τη Γερμανία. Ο άνθρωπος αυτός έχει στήσει μια "τεράστια επικίνδυνη απάτη" που του εξασφαλίζει υψηλό εισόδημα με δωρεές και ακριβά σεμινάρια. Ο αυτοαποκαλούμενος "βασιλιάς" χρησιμοποιεί τα χρήματα για να διαχειρίζεται τράπεζες, κάτι που του έχει επανειλημμένα απαγορεύσει η χρηματοπιστωτική εποπτική αρχή. Το 2017 το Δικαστήριο της πόλης Χάλε καταδίκασε τον Φίτσεκ γι' αυτό, αλλά ένα χρόνο αργότερα το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ακύρωσε την ετυμηγορία και η διαδικασία ανεστάλη. Σύμφωνα με έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής Kontraste του ARD, το "Βασίλειο της Γερμανίας" είναι πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα αντισημιτικό. Σε ένα βίντεο ο αυτοαποκαλούμενος "βασιλιάς" Φίτσεκ, υποστηρίζει ότι "οι ελίτ θέλουν πόλεμο για να εγκαθιδρύσουν και να διατηρήσουν το φόβο στη μάζα του πληθυσμού". Ο σκοπός, σύμφωνα με τον Φίτσεκ, είναι "να κάνουμε τους ανθρώπους να φοβούνται τόσο πολύ, ώστε απλά να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων των σατανιστών".
Τι κάνουν λοιπόν ο Φίτσεκ και οι οπαδοί του για να υλοποιήσουν τους στόχους τους; Αναζητούν ακίνητα για να δημιουργήσουν τα λεγόμενα "κοινόχρηστα χωριά", με άλλα λόγια αυτόνομους θύλακες Πολιτών του Ράιχ. Υπάρχει και προηγούμενο. Στη Σαξονία έχουν ήδη αγοράσει δύο κάστρα για το σκοπό αυτό, με ποσά εκατομμυρίων. Αλλά γιατί στην άκρη του κόσμου, στο γενικώς άγνωστο Λίχεν; Οι απαντήσεις είναι γενικόλογες.Θέλουν, λένε, να κάνουν πρότζεκτ για την προμήθεια τροφίμων με διάφορους τρόπους συνεργασίας. Ο Πφένιχ όμως από την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος έχει στη διάθεσή του ένα βίντεο, το οποίο στο μεταξύ έχει διαγραφεί από τη διαδικτυακή πύλη του "Βασιλείου της Γερμανίας". Δείχνει ένα γνωστό "πολίτη" του Βασιλείου, που εξηγεί ότι τα 44 εκτάρια γης γύρω από το χωριό Λίχεν πρόκειται να γίνουν "κρατική φάρμα" για την προμήθεια του "Βασιλείου της Γερμανίας" του Φίτσεκ με προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και να το κάνουν αυτάρκες. Ιστορίες για αγρίους, θα πείτε. Καθόλου. Ο Πφένιχ λέει ότι και οι εξτρεμιστές έχουν δικαιώματα και ότι η υπηρεσία του δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανένα να πουλήσει γη σε ιδιώτες.
Πηγή: DW
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Η αιματηρή καταστολή, το μπλακάουτ στο διαδίκτυο και το αφήγημα ξένης υποκίνησης
Στο μέγεθος ενός μικρού χλοοκοπτικού
Αντιπροσωπεία των Ουκρανών μεταβαίνει για συνομιλίες στις ΗΠΑ
Καθώς τα κράτη της περιοχής επενδύουν εδώ και χρόνια στην εικόνα της σταθερότητας
Αγωγή-βόμβα κατά του xAI
μέτρα που λαμβάνουν οι αεροπορικές εταιρείες για την ασφάλεια των επιβατών
Εξετάζεται η σταδιακή ένταξη χωρίς πλήρη δικαιώματα, με Ουκρανία και Βαλκάνια σε διαφορετικές γραμμές
Ευρωπαίοι διπλωμάτες εξετάζουν για πρώτη φορά αντίποινα προς τις ΗΠΑ αν απειληθεί η κυριαρχία της Δανίας
Το Κρεμλίνο απορρίπτει δυτικούς ισχυρισμούς περί ρωσοκινεζικής απειλής και μιλά για «διπλά στάνταρντ»
«Εντελώς ψευδείς» οι κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.