Κοσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Συλλυπητήρια Αναστασιάδη στον Τουρκοκύπριο Τατάρ για τα θύματα του Εγκέλαδου

Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει νέα βοήθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νίκος Αναστασιάδης - Σεισμός στην Τουρκία - Τα συλλυπητήρια στον Τουρκοκύπριο Τατάρ για τα θύματα του Εγκέλαδου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ και εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

Την είδηση γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μάριος Πελεκάνος. Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (9/2).

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πελεκάνος, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε «αίσιο τέλος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων των διασωστικών ομάδων για διακρίβωση της τύχης των Τουρκοκυπρίων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, όπως βεβαίως και όλων των προσώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται». Παράλληλα, δήλωσε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να παράσχει την όποια απαιτούμενη επιπλέον βοήθεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διάσωσή τους.

80 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία από την Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, κουβέρτες, κρεβάτια και σκηνές περιλαμβάνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Τουρκία, προκειμένου να βοηθήσει στην ανακούφιση των πληγέντων, την ώρα που οι διασώστες της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές στα ερείπια.

Τα πρώτα αεροσκάφη από την Ελλάδα με την ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται ήδη στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βοήθεια αναμένεται να φθάσει τους 80 τόνους.

Αποστολή βοήθειας της Ελλάδας προς την Τουρκία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ