Ελλαδα

Έφτασε στην Τουρκία το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια

Σχόλια ευγνωμοσύνης από Τούρκους πολίτες στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Έφτασε το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια
© Twitter/@GreeceInTurkiye

Σεισμός στην Τουρκία: Έφτασε, συνοδεία Στυλιανίδη, το πρώτο ελληνικό αεροσκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια

Προσγειώθηκε κατά τις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, 9 Φεβρουαρίου, στα Άδανα η πρώτη από τις πέντε πτήσεις με την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία, την οποία συνόδευσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. 

Τον Έλληνα υπουργό υποδέχθηκε επίσημη αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Πρέσβη, Μεχμέτ Γκιουλούογλου, και τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ στο αεροδρόμιο έσπευσαν για να καλύψουν την άφιξη τηλεοπτικοί σταθμοί.

Εικόνες από την άφιξη της ελληνικής αποστολής ανάρτησε στο Twitter η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα. Τις αναρτήσεις κατέκλυσαν με σχόλια ευγνωμοσύνης Τούρκοι πολίτες.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ανέβασε εικόνες και από τη δεύτερη αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες ότι με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα διαθέτει για την ανακούφιση των πληγέντων και την κάλυψη αναγκών που έχουν προκύψει, υγειονομικό και ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, όπως 7.500 κουβέρτες, 1.500 κρεβάτια και 500 σκηνές, οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν οικογένειες και να χρησιμοποιηθούν ως κινητά ιατρεία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ