Κοσμος

Στην Άγκυρα με το προεδρικό αεροσκάφος 16 βρέφη που σώθηκαν από τον σεισμό (εικόνες)

Το επικοινωνιακό σόου της Εμινέ Ερντογάν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μωρά απομακρύνονται από τις πληγείσες περιοχές της Τουρκίας με το προεδρικό αεροσκάφος
© Mehmet Ali Ozcan/Anadolu Agency via Getty Images

Σεισμός Τουρκία: Η διάσωση βρεφών από τα ερείπια και η μεταφορά στην Άγκυρα με το προεδρικό αεροσκάφος - Η παρουσία της Εμινέ Ερντογάν

Συνολικά 16 βρέφη που εντοπίστηκαν μόνα κάτω από τα ερείπια στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές στην Τουρκία μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα με το προεδρικό αεροσκάφος. Τα μωρά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου τα επισκέφτηκε η Εμινέ Ερντογάν. Η κίνησή της αυτή χαρακτηρίστηκε επικοινωνιακό σόου. 

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, τα παιδιά βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Καχραμανμάρας, που ισοπεδώθηκε από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ αλλά και το μετασεισμό των 7,5 Ρίχτερ που χτύπησαν τη Δευτέρα (6.2) την Τουρκία και τη Συρία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο προεδρικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τραυματιών σε νοσοκομεία της Άγκυρας. Με αυτό, μεταφέρονται στα πεδία των ερευνών μέλη σωστικών συνεργείων. 

Τα 16 μωρά εντοπίστηκαν μόνα τους στις σεισμόπληκτες περιοχές, ενώ δύο εξ αυτών διασώθηκαν μέσα από τα συντρίμμια. Τα βρέφη συνόδευσαν στο νοσοκομείο ανάδοχες μητέρες. Στο σύνολο τους είναι καλά στην υγεία τους.

«Η Εμινέ Ερντογάν η οποία λατρεύει να αγκαλιάζει παιδιά, δάκρυσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της» γράφει το τηλεγράφημα του Anadolu. Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι που χαρακτηρίζουν στα social media την κίνηση της συζύγου του Τούρκου προέδρου ως ένα «επικοινωνιακό σόου» με το οποίο η προεδρεία επιθυμεί να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα μετά την τραγωδία. 

Διαβάστε τις δραματικές εξελίξεις μετά τον σεισμό στην Τουρκία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ