Κοσμος

Θρίλερ με τον ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Ατσού στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Αντικρουόμενες πληροφορίες για το αν παραμένει εγκλωβισμένος στα χαλάσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετά τον σεισμό στην Τουρκία ο Κρίστιαν Ατσού εγκλωβίστηκε στα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε
Μετά τον σεισμό στην Τουρκία ο Κρίστιαν Ατσού εγκλωβίστηκε στα χαλάσματα κτιρίου που κατέρρευσε | Πηγή ΦΩΤΟ: Twitter

Κρίστιαν Ατσού - Σεισμός στην Τουρκία - Δεν επιβεβαιώνεται ότι ο ποδοσφαιριστής της Χατάισπορ απεγκλωβίστηκε από τα χαλάσματα

Στην Τουρκία μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/2), βρίσκεται σε εξέλιξη το θρίλερ με τον ποδοσφαιριστή της Χατάισπορ, Κρίστιαν Ατσού.

Ο Ατσού βρισκόταν μέσα σε κτίριο που κατέρρευσε από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Το αρχικό δημοσίευμα στην πορτογαλική «Abola» που έλεγε ότι ο Γκανέζος πρώην μεσοεπιθετικός των Τσέλσι και Νιούκαστλ εντοπίστηκε ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία, διαψεύστηκε στη συνέχεια από παράγοντες της τουρκικής ομάδας.

Ειδικότερα, ο συμπαίκτης του στην Χατάισπορ, Κερίμ Αλίτσι, πόσταρε στο Instagram κείμενο στο οποίο δηλώνει κατηγορηματικά ότι ο Κρίστιαν Ατσού παραμένει αγνοούμενος.

Το κτίριο στο οποίο έμενε ο Ατσού μαζί με συμπαίκτες του στην Χατάισπορ κατέρρευσε από τον σεισμό, «όμως ο ίδιος κατέστη δυνατό να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια» είχε γράψει νωρίτερα η «Abola» -είδηση που διαψεύστηκε κατηγορηματικά στη συνέχεια.

Τι ισχύει με τον Κρίστιαν Ατσού στην Τουρκία μετά τον σεισμό

Στο δημοσίευμά της, μάλιστα, η πορτογαλική «Abola» είχε αναφέρει ότι ο 31χρονος Γκανέζος αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αναπνοή, έχοντας τραυματιστεί στο δεξί του πόδι. Πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Άρθρο στη βρετανική εφημερίδα «Mirror», επικαλούμενο πηγές από την τουρκική ομάδα, κάνει λόγο για fake news, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Κρίστιαν Ατσού παραμένει στα χαλάσματα».

Το δημοσίευμα της Mirror για τον Κρίστιαν Ατσού μετά τον σεισμό στην Τουρκία
Το δημοσίευμα της Mirror για τον Κρίστιαν Ατσού μετά τον σεισμό στην Τουρκία

Στο ίδιο κτίριο παραμένουν εγκλωβισμένοι και άλλοι άνθρωποι της Χατάισπορ, με τα σωστικά συνεργεία να μην έχουν ακόμα καταφέρει να εντοπίσουν τον αθλητικό διευθυντή, Τανέρ Σαβούτ, και τον διερμηνέα της ομάδας.

Ακολουθούν ορισμένα χαρακτηριστικά μηνύματα στα social media, μέσω των οποίων χρήστες ισχυρίζονταν ότι ο Κρίστιαν Ατσού, ο διεθνής ποδοσφαιριστής από την Γκάνα, βρέθηκε ζωντανός στα χαλάσματα.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος Yagiz Sabuncuoglu, επικαλούμενος τον μάνατζερ της Χατάισπορ, Mustafa Özat, έγραψε στα social media ότι ο Κριστιάν Ατσού παραμένει εγκλωβισμένος στα χαλάσματα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Ακολουθεί η ανάρτησή του στο Twitter:

Με πληροφορίες από Reuters/Telegraph/Mirror/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ