Κοσμος

Πύρινη κόλαση στη Χιλή - Ανεξέλεγκτες οι δασικές πυρκαγιές (βίντεο)

Στάχτη σπίτια και αυτοκίνητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
chile-fires

Πυρκαγιές στη Χιλή - Οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε δάση και περιουσίες

Τέσσερις νεκροί, 9 τραυματίες και περίπου 100 σπίτια καταστράφηκαν στη Χιλή από τις δασικές πυρκαγιές στα κεντρικά και νότια, εν μέσω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή (3/2) οι αρχές, αφού κήρυξαν πολλές περιοχές σε κατάσταση καταστροφής. Τουλάχιστον 140.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.

Η υπουργός Εσωτερικών Καρολίνα Τόχα ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στα οχήματά τους στην πόλη Σάντα Χουάνα του Μπιόμπιο, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτίως του Σαντιάγο. Οι δύο από αυτούς εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε έναν δρόμο ενώ οι άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, καθώς προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Από τους εννέα τραυματίες, οι οκτώ είναι πυροσβέστες, ανέφερε η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών. Συνολικά 178 πυρκαγιές παραμένουν ενεργές, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι περιφέρειες Νιούμπλε και Μπιομπίο, ενώ μεγάλες φωτιές κατακαίνε επίσης τις περιοχές Μάουλε και Λα Αραουκάνια.

En Chile, un incendio forestal ha afectado más de 500 hectáreas
Activan alerta roja en tres ciudades de Chile por incendio forestal | Noticias con Yuriria Sierra
Declarado estado de catástrofe en Chile por incendios forestales

Ξύπνησαν μνήμες στη Χιλή από τον πύρινο εφιάλτη του 2017

Στη Χιλή τις τελευταίες ημέρες επικρατεί καύσωνας με θερμοκρασίες που πλησιάζουν τους 40ºC και οι αρχές φοβούνται ότι μπορεί να επαναληφθεί η καταστροφή του 2017.

Τότε, μια τεράστια δασική πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ καταστράφηκαν περισσότερα από 1.500 σπίτια και κάηκαν πάνω από 4,6 εκατομμύρια στρέμματα γης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ