Ελλαδα

Κάτια Δανδουλάκη για απεργία ηθοποιών: Ποιος ο λόγος να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός; (βίντεο)

«Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά τη νοημοσύνη μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη
Η ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη © NDP

Κάτια Δανδουλάκη - Το μήνυμά της για τη γενική απεργία των ηθοποιών

«Αυτά τα θέματα, που είναι πολύ μεγάλα, δεν λύνονται στο πόδι. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι χρειάζεται μια πάρα πολύ γερή ενημέρωση και να καταλάβουμε ότι δεν διαφωνεί κανένας με τον στόχο. Είναι μια κατάσταση που υπάρχει 20 και χρόνια και βρέθηκε να γίνει μια απεργία, επειδή συμφωνούμε όλοι;» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη, μιλώντας για τη γενική απεργία των ηθοποιών.

Και πρόσθεσε: «Συμφωνώ, είμαι ιδιώτης παραγωγός, αλλά είμαι κι ηθοποιός. Βρέθηκε αυτή η στιγμή, όταν το θέατρο πεθαίνει στην κυριολεξία. Όταν παίζουμε κι έχουμε κηδέψει τη μητέρα μας, τον πατέρα μας, τους αδελφούς μας κι έχουμε παίξει με 40 πυρετό».

«Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός. Κατ’ αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται» ανέφερε επίσης.

«Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στη σκηνή και να λέμε τα προβλήματά μας»

«Δεν έχει στόχο. Μου φταίει κάποιος και πάω και σκοτώνω κάποιον άλλον; Κλείνω ποιο θέατρο; Το πονεμένο; Από μικρή δεν τα καταλάβαινα αυτά. Μην μου πούνε ότι δεν είμαι μαζί με τους συναδέλφους. Δεν έχει λογική. Πρέπει να γίνει απεργία τώρα και μάλιστα διήμερη; Ας κάτσουμε να σκεφτούμε…» συνέχισε.

Και συμπλήρωσε: «Άντε μία ημέρα κάνουμε απεργία. Δύο; Άντε και τρίτη; Όχι, ευχαριστώ. Το θέατρο δεν είναι για να βγαίνουμε στην σκηνή, ούτε να κάνουμε κήρυγμα ούτε να τους λέμε τα προβλήματά μας».

«Αυτά λέγονται στα υπουργεία, στους δρόμους. Το θέατρο δεν το αγγίζουμε. Η στάση μας είναι πολιτική, όχι κομματική κι όχι ξαφνικά δύο μήνες πριν τις εκλογές» κατέληξε η Κάτια Δανδουλάκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq8sgcakv8f5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ