- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης 6χρονης από το πολιορκημένο Μπαχμούτ (βίντεο)
Πώς Ουκρανοί αστυνομικοί έπεισαν τη μικρή Αρίνα να τους ακολουθήσει
Ουκρανία - Μπαχμούτ: Η διάσωση 6χρονης και της εγκύου μητέρας της από την πολιορκημένη πόλη
Ένα 6χρονο κορίτσι και η εγκυμονούσα μητέρα του απομακρύνθηκαν από την πολιορκημένη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία. Αστυνομικοί υπερνικώντας τους κινδύνους και τα εμπόδια κατάφεραν να διασώσουν τη μητέρα και το παιδί της χωρίς η μικρούλα να ταραχτεί, αλλά να καταφέρει να αναγνωρίσει ότι το κατάλυμα στο οποίο βρισκόταν δεν ήταν ασφαλές.
Η μικρή Αρίνα βρέθηκε να ζει με τους παππούδες της σε ένα ερειπωμένο κτίριο διαμερισμάτων στο Μπαχμούτ, που έχει σφυροκοπηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις. Αφού περπάτησαν με δυσκολία μέσα στο χιόνι για να φθάσουν στην Αρίνα, ενώ στο βάθος ακούγονταν ήχοι από πυρά πυροβολικού, ο αστυνομικός Πάβλο Ντιατσένκο και δύο συνάδελφοί του οδήγησαν το μικρό κορίτσι στην κοντινή πόλη Σλοβιάνσκ για να επανενωθεί με τη μητέρα της, τη Χαλίνα Ντανιλτσένκο. «Μια οβίδα έσκασε στην αυλή μας!», είπε η Αρίνα, κρατώντας ένα μεγάλο λευκό αρκούδο, στη μητέρα της αφού αγκαλιάστηκαν. «Άκουσα ότι μια οβίδα εξερράγη στην αυλή σας, γι’ αυτό ανησύχησα τόσο πολύ», δήλωσε η 24χρονη Χαλίνα Ντανιλτσένκο, που είναι οκτώ μηνών έγκυος. Η οικογένεια είναι μεταξύ των εκατομμυρίων εκτοπισμένων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες του μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι.
Ο Ντιατσένκο δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 200 παιδιά που ζουν στο Μπαχμούτ. Πριν από τον πόλεμο περίπου 70.000 άνθρωποι ζούσαν στην πόλη αυτή, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχους τώρα έχουν απομείνει μερικές χιλιάδες κάτοικοι.«Συναντάμε τις οικογένειες που είναι ακόμα εκεί και τους μιλάμε, προσπαθώντας να τους πείσουμε να συμφωνήσουν να μεταφερθούν, είτε ολόκληρη η οικογένεια είτε τα παιδιά. Διότι τα παιδιά πρέπει να ζουν σε ένα ειρηνικό περιβάλλον» δήλωσε ο ίδιος στο Reuters.
Ο αστυνομικός αναγκάστηκε να καλοπιάσει την Αρίνα προκειμένου να αφήσει πίσω της το Μπαχμούτ, εξηγώντας τους κινδύνους τού να παραμείνει εκεί. «Υπάρχουν άλλα παιδιά με τα οποία να μπορείς να παίξεις εδώ;», ρώτησε ο Ντιατσένκο το μικρό κορίτσι αφού την εντόπισε στο Μπαχμούτ. «Όχι», απάντησε εκείνη και άρχισε να κλαίει. «Υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα ασφαλές μέρος. Το καταλαβαίνεις αυτό;» ρώτησε άλλος αστυνομικός. «Πυροβολούν και βομβαρδίζουν πολύ εδώ;». Η Αρίνα κούνησε το κεφάλι της καταφατικά.
Τότε ένας από τους αστυνομικούς της φόρεσε ένα πορτοκαλί κράνος στο κεφάλι, εξηγώντας της: «Αυτό είναι για όταν θα βγούμε έξω, ούτως ώστε τίποτα να μην μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι σου». Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί και το κορίτσι βγήκαν από το κτίριο, υπό τους ήχους βομβαρδισμών, μπήκαν στο όχημα που τους περίμενε και έφυγαν για να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.
Η επιχείρηση διάσωσης της 6χρονης καταγράφηκε σε βίντεο από την ουκρανική αστυνομία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.