Κοσμος

Συγκρότημα πουλά ένα άλμπουμ έναντι 1 εκατ. λιρών για να διεκδικήσει υψηλότερες αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων

Η καμπάνια της μπάντας Pocket Gods

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκρότημα πουλά ένα άλμπουμ έναντι 1 εκατ. λιρών για να διεκδικήσει υψηλότερες αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων

Pocket Gods: Το συγκρότημα πουλά ένα άλμπουμ για 1 εκατ. λίρες - Καμπάνια για υψηλότερες αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων - Η καμπάνια της μπάντας Pocket Gods

Μουσικό συγκρότημα που προσπαθεί να πουλήσει μόνο ένα αντίτυπο άλμπουμ για 1 εκατομμύριο αγγλικές λίρες στο πλαίσιο καμπάνιας για υψηλότερες αμοιβές πνευματικών δικαιωμάτων στο διαδίκτυο εξήγησε ότι θέλει «να κρατήσει τη συζήτηση για το θέμα στη δημοσιότητα».

Το αντίγραφο βινυλίου του Vegetal Digital των Pocket Gods, από το Σεντ Άλμπανς στην Αγγλία, πωλείται σε δισκοπωλείο της πόλης από τον Οκτώβριο.

Το συγκρότημα θέλει να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα streaming μουσικής με τα χρήματα από την πώληση.

Ο αρχηγός του συγκροτήματος Μαρκ Κρίστοφερ Λι είπε στο BBC ότι ο δίσκος «ακόμα ευαισθητοποιεί για ένα θέμα που μας ενδιαφέρει».

Ανέφερε ότι οι μουσικοί συνήθως αμείβονται ελάχιστα για το έργο τους και ότι το Spotify πληρώνει επί του παρόντος 0,002 αγγλικές λίρες ανά stream (ροή), αλλά ένα τραγούδι θα πρέπει να φτάσει τα 30 δευτερόλεπτα σε διάρκεια για την καταβολή της αμοιβής.

Η τετραμελής μπάντα κυκλοφορεί άλμπουμ με τραγούδια 30 δευτερολέπτων από το 2015 για να τονίσει την έλλειψη αυτού που αποκαλεί «δίκαια δικαιώματα».

Το 76ο άλμπουμ τους, LP βινυλίου που αποτελείται από 10 νέα ολοκληρωμένα τραγούδια και δεν είναι διαθέσιμο σε άλλες μορφές, κυκλοφόρησε από την Empire Records με εξαψήφια τιμή.

Εάν το άλμπουμ πωληθεί στην τιμή που ζητείται, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση μιας ανταγωνιστικής πλατφόρμας streaming, της Nub Play, η οποία θα εγγυάται ότι θα πληρώνει τους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς τουλάχιστον 1 αγγλική λίρα ανά stream.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ