Κοσμος

Αρχηγός αίρεσης στον Καναδά έλεγε ότι καθοδηγείται από πνεύμα για να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με ακολούθους του

Πώς δρούσε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχηγός αίρεσης στον Καναδά έλεγε ότι καθοδηγείται από πνεύμα για να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με ακολούθους του

Καναδάς: Ηγέτης πνευματικής κοινότητας κατηγορείται για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης - Πώς δρούσε - Τι έλεγε στα θύματά του

Ο ηγέτης πνευματικής οργάνωσης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο δυτικό Καναδά κατηγορείται για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης. Ο Τζον ντε Ρίτερ, 63 ετών, ηγείται του College of Integrated Philosophy στο Έντμοντον εδώ και δεκαετίες, και αρνείται τις κατηγορίες του δικαστηρίου ότι διευθύνει μια αίρεση.

Εκπρόσωπος του δήλωσε στο BBC ότι θα αντικρούσει όλες τις κατηγορίες στο δικαστήριο και θα επιστρέψει στην εργασία του αυτή την εβδομάδα. Η αστυνομία στο Έντμοντον της Αλμπέρτα δήλωσε ότι συνέλαβε τον ντε Ρίτερ - τον οποίο περιγράφει ως «αυτοαποκαλούμενο πνευματικό ηγέτη»- και του απήγγειλε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε τέσσερις γυναίκες σε διαφορετικά περιστατικά μεταξύ του 2012 και του 2020.

Σύμφωνα με τις αναφορές στην αστυνομία, ο ντε Ρίτερ είπε σε ορισμένες γυναίκες μέλη της ομάδας του ότι «καθοδηγείται από ένα πνεύμα για να εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα μαζί τους και ότι η εμπλοκή σε σεξουαλική δραστηριότητα μαζί του θα τους δώσει την ευκαιρία να επιτύχουν μια κατάσταση ανώτερης ύπαρξης ή πνευματικής διαφώτισης».

Η αστυνομία πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα και τους έχει ζητήσει να παρουσιαστούν.

Η Zaba Walker, εκπρόσωπος του, ανέφερε ότι ο πελάτης της θα εκπροσωπηθεί από νομικό σύμβουλο «και σκοπεύει να αμφισβητήσει σθεναρά αυτές τις κατηγορίες στο δικαστήριο».

«Η κατάσταση αυτή έχει βαθύτατες επιπτώσεις για όσους γνωρίζουν τον κ. ντε Ρίτερ», είπε.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας, οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με τον ίδιο από αυτό το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών συγκεντρώσεων, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ο ντε Ρίτερ μεγάλωσε στην αγροτική Αλμπέρτα και εργάστηκε ως τσαγκάρης και μικρός πάστορας πριν αναπτύξει τις δικές του διδασκαλίες.

Έχει περιγράψει τον εαυτό του ως τη «ζωντανή ενσάρκωση της αλήθειας», προτρέποντας τους χιλιάδες αφοσιωμένους οπαδούς του να κατανοήσουν το νόημα της ζωής μέσα από την «ειλικρίνεια που διασπά τον πυρήνα». Ωστόσο, δεν είναι εκπαιδευμένος ή πιστοποιημένος ως ψυχολόγος ή θεραπευτής.

Ο ακριβής αριθμός των οπαδών του δεν είναι σαφής. Το 2017, μια έρευνα της εφημερίδας The Globe and Mail περιελάμβανε συνεντεύξεις με αρκετούς από τους οπαδούς του, οι οποίοι αμφισβήτησαν τη σεξουαλική του σχέση με ορισμένες από τις γυναίκες οπαδούς του. Σύμφωνα με την Globe, ο γιος του, Νίκολας, δημοσίευσε στο διαδίκτυο σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις του πατέρα του με παντρεμένες γυναίκες της κοινότητάς του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ