- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ερντογάν: Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και επίθεση στον Economist
«Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» - Υποστηρίζει ότι ο εξοπλισμός των νησιών παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης
Ερντογάν: Η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης εξοπλίζοντας τα νησιά, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος - Απειλές προς Μητσοτάκη και επίθεση σε Economist.
Ο Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας έντονα σε εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.
Με τίτλο «Η ανατέλλουσα δικτατορία της Τουρκίας», ο Economist φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα.
«Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό περιοδικό.
Μετά από έντονες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα: «Καθορίζει το βρετανικό περιοδικό τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι πει ο λαός μου γίνεται στην Τουρκία. Το βρετανικό περιοδικό δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε χθες τον Economist για «φτηνή προπαγάνδα».
Ερντογάν: Επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο Νταβός
Παράλληλα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, απαντώντας σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μέτρα αντίθετα τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες, με το να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.
«Αυτές οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής ειδικότερα», είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι σε διεθνείς συναντήσεις η Τουρκία λέει ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με την Ελλάδα.
«Οπότε, αυτοί (η Ελλάδα) θα φροντίσουν τον εαυτό τους» προσέθεσε ο Τούρκος ηγέτης.
Υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.
«Λένε: "Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;" Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα» πρόσθεσε.
«Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.