Κοσμος

Σύννεφο «UFO» σκέπασε την Προύσα (εικόνες και βίντεο)

Πώς εξηγείται το φαινόμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Σύννεφο που έμοιαζε με UFO εμφανίστηκε στην Προύσα
© Twitter

Τουρκία: Σύννεφο σε σχήμα UFO στην Προύσα - Μοναδικές εικόνες στον ουρανό

Μπροστά σε ένα παράξενο στρογγυλό σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό, βρέθηκαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της Προύσας. Το σύννεφο εμφανίστηκε την ανατολή του ήλιου και διέθετε μια μεγάλη τρύπα στη μέση, έχοντας ένα ιδιαίτερο σχήμα που άλλοι παρομοίωσαν με φακό φωτογραφικής μηχανής και άλλοι με UFO.

Πρόκειται για σύννεφα που σχηματίζονται όταν ο αέρας είναι σταθερός και οι άνεμοι πνέουν σε λόφους και βουνά από την ίδια ή παρόμοια κατεύθυνση σε διαφορετικά ύψη μέσω της τροπόσφαιρας. Τα φακοειδή σύννεφα πήραν το όνομά τους από το λατινικό «Altocumulus lenticularis», που μεταφράζεται «σαν φακός». Συνήθως βρίσκονται σε ύψη περίπου 1.950 - 5.000 μέτρων.

«Αυτά τα παράξενα, αφύσικα σύννεφα σχηματίζονται μερικές φορές εξαιτίας λόφων ή βουνών» εξήγησε η αρμόδια Μετεωρολογική Υπηρεσία. «Όταν ο αέρας πνέει πάνω από μια οροσειρά, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από μεγάλα στάσιμα κύματα στον αέρα, μάλλον όπως οι κυματισμοί που σχηματίζονται σε ένα ποτάμι όταν το νερό ρέει πάνω από ένα εμπόδιο» πρόσθεσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μετά από τον συγκεκριμένο σχηματισμό των συννέφων είναι πολύ πιθανό να βρέξει. Μερικές φορές ένα σύννεφο ιόντων εμφανίζεται λίγο πριν από σεισμό.

Σημειώνεται ότι θεωρείται μία από τις πιο κοινές εξηγήσεις για τις θεάσεις UFO σε όλο τον κόσμο. 

Is that a UFO! A UFO-like cloud formed in Bursa! Turkey

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ