Κοσμος

Πάνω από 400 αναφορές για UFO στις ΗΠΑ το 2022

Γιατί το αμερικανικό Πεντάγωνο βγάζει τώρα από το συρτάρι παλαιότερες αναφορές για εμφανίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
FBI και NASA εξετάζουν ολοένα και περισσότερες αναφορές για εμφανίσεις UFO στις ΗΠΑ
FBI και NASA εξετάζουν ολοένα και περισσότερες αναφορές για εμφανίσεις UFO στις ΗΠΑ © YouTube/Guardian

UFO στις ΗΠΑ - Αυξάνονται οι αναφορές για εμφανίσεις σε αμερικανικό έδαφος - Γιατί ανησυχούν Πεντάγωνο, NASA και μυστικές υπηρεσίες

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 510 αναφορές για UFO εξέτασε το 2022 η αμερικανική κυβέρνηση -αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, αρκετές από τις αναφορές αυτές αφορούσαν τελικά -σύμφωνα με το πόρισμα- drones ή μετεωρολογικά αερόστατα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν κατέστη εφικτό να δοθεί μια απάντηση και η υπόθεση παραμένει ανοιχτή.

Από τις 510 αναφορές για UFO οι 391 αφορούν περιστατικά που καταγράφηκαν το 2022. Υπάρχουν, όμως, και 119 καταγραφές UFO στις ΗΠΑ, οι οποίες βγήκαν από το αρχείο και αφορούν εμφανίσεις που έγιναν τα τελευταία 17 χρόνια.

Το δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια δίνεται μεγαλύτερη έμφαση από τις υπηρεσίες πληροφορίων των ΗΠΑ, τη NASA και το αμερικανικό Πεντάγωνο σε υποθέσεις με UFO συνδέεται άμεσα με την έντονη ανησυχία στην Ουάσινγκτον για πιθανά εξελιγμένα κατασκοπευτικά μέσα από τρίτες χώρες (π.χ. Κίνα).

Τον Οκτώβριο του 2022 είχε ανακοινωθεί ότι η NASA δημιουργεί ειδική επιτροπή για UFO, ανοίγοντας σειρά «ξεχασμένων» φακέλων με υποθέσεις «X-Files» από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ