Κοσμος

Η σαρκοφάγος του φαραώ Ραμσή Β’ επιστρέφει στο Παρίσι ύστερα από 47 χρόνια

Θα εκτεθεί για πέντε μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαραώ
© Jens Aber/Unsplash

Ραμσής Β': Η σαρκοφάγος του φαραώ επιστρέφει στο Παρίσι ύστερα από 47 χρόνια - Θα εκτεθεί για πέντε μήνες

Το Κάιρο αποφάσισε να δανείσει στο Παρίσι τη σαρκοφάγο του φαραώ Ραμσή Β’ προκειμένου να εκτεθεί για πέντε μήνες στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στον ισχυρότερο όλων των ηγεμόνων της αρχαίας Αιγύπτου.

Η έκθεση «Ραμσής ο Μέγας και ο Χρυσός των Φαραώ» ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο πέρυσι και θα φτάσει μέχρι το Σίδνεϊ της Αυστραλίας το φθινόπωρο, αλλά μόνο οι Παριζιάνοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τη σαρκοφάγο.

Θα αποτελέσει αναμφίβολα την σημαντικότερη ατραξιόν της έκθεσης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Παρκ ντε λα Βιλέτ από τις 7 Απριλίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η σαρκοφάγος με το κέδρινο κάλυμμα απεικονίζει τον φαραώ Ραμσή Β’ με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του, να κρατά το σκήπτρο και το φραγγέλιο. Στο επίπεδο της κοιλιακής χώρας αναγράφεται «Ραμσής, ο αγαπημένος του Άμμωνα».

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα δεν είχε ταξιδέψει εκτός Αιγύπτου. Είχε παρουσιαστεί στο Παρίσι το 1976, στο πλαίσιο έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στον Ραμσή Β’, έναν από τους πιο διάσημους φαραώ της 19ης Δυναστείας που κυβέρνησε για 67 χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY