Κοσμος

Mια μαύρη αρκούδα επέλεξε τη βεράντα σπιτιού στο Κονέκτικατ για τη χειμερία νάρκη της

O Mάρτι έχει και λογαριασμό στο Instagram πια

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mια μαύρη αρκούδα επέλεξε τη βεράντα σπιτιού στο Κονέκτικατ για τη χειμερία νάρκη της

ΗΠΑ: Μαύρη αρκούδα επέλεξε την αυλή σπιτιού στο Κονέκτικατ για τη χειμερία νάρκη της

Στις 30 Δεκεμβρίου ένα ζευγάρι στο Κονέκτικατ βρήκε μια μαύρη αρκούδα, κάτω από την υπερυψωμένη βεράντα, η οποία μισο-κοιμόταν πάνω σε ένα στρώμα από φύλλα.

Το ζεύγος κατέγραψε τις σκηνές σε βίντεο και το ανήρτησε στο TikTok, με τα βίντεο να έχει περισσότερα από 15 εκατ. views. Μάλιστα, έφτιαξαν στην αρκούδα και δικό της λογαριασμό στο Instagram και την ονόμασαν Marty Bearnard.

«Προς το παρόν βρίσκομαι σε χειμερία νάρκη μέχρι να είμαι έτοιμος για το καυτό καλοκαίρι» αναφέρεται στην περιγραφή.

Η οικογένεια επικοινώνησε αμέσως με το Τμήμα Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ, που ανέλυσε τις εικόνες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για αρσενική μαύρη αρκούδα.

Η Υπηρεσία τούς κάλεσε να μην ενοχλήσουν το ζώο, ούτε να επιχειρήσουν να το διώξουν, αλλά να το αφήσουν να ξεκουραστεί για όσο διάστημα είναι σε χειμερία νάρκη – πιθανότατα για μερικούς μήνες.

Οι μαύρες αρκούδες είναι το πιο μικρόσωμο είδος αρκούδας στη Βόρεια Αμερική. Είναι παμφάγα ζώα που προτιμούν δασώδες περιβάλλον, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Κονέκτικατ. Τα ενήλικα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 500 κιλά.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, υπήρξε «ραγδαία αύξηση» του πληθυσμού της μαύρης αρκούδας στην περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι ζουν στη Βόρεια Αμερική, οι αμερικανικές μαύρες αρκούδες δεν είναι στενά συνδεδεμένες με τις καφέ αρκούδες και τις πολικές αρκούδες καθώς οι γενετικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι «χωρίστηκαν» πριν από 5,05 εκατομμύρια χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ