Κοσμος

Με λουλούδια και μάσκες υποδέχονται τους Κινέζους τουρίστες στην Ταϊλάνδη (βίντεο)

Χωρίς τεστ covid τελικά η είσοδος στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινέζοι τουρίστες φθάνουν σε αεροδρόμιο στην Ταϊλάνδη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα
Κινέζοι τουρίστες φθάνουν σε αεροδρόμιο στην Ταϊλάνδη μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό στην Κίνα © EPA/NARONG SANGNAK

Στην Ταϊλάνδη οι πρώτοι τουρίστες από την Κίνα - Η έξαρση κορωνοϊού και η ανάγκη για τόνωση της «βαριάς βιομηχανίας» του Τουρισμού

Οι Κινέζοι τουρίστες επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα (9/1) στην Ταϊλάνδη ύστερα από τρία χρόνια απουσίας. Τοπικοί αξιωματούχοι τούς υποδέχτηκαν με λουλούδια και δώρα.

Ο τουριστικός κλάδος της Ταϊλάνδης ήταν ιδιαιτέρως εξαρτημένος από την Κίνα πριν από την πανδημία, με περίπου έναν στους τέσσερις ταξιδιώτες να είναι Κινέζος.

Οι 269 Κινέζοι που έφθασαν από την πόλη Σιαμέν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, έγιναν δεκτοί με λουλούδια και σακουλάκια με δώρα -που περιείχαν απολυμαντικό για τα χέρια και προστατευτικές μάσκες- ενώ ένα πανό ανέφερε στα κινεζικά «Κίνα και Ταϊλάνδη είναι μία οικογένεια».

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη και δεν το πιστεύω», δήλωσε η Τζιανγκ Σάνα, καθηγήτρια πανεπιστημίου, που ήταν μεταξύ των πρώτων αφιχθέντων. Η 36χρονη γυναίκα, που θα παραμείνει στην Ταϊλάνδη για έναν μήνα για να κάνει καταδύσεις, έκλεισε το εισιτήριό της πριν από δύο εβδομάδες αλλά μέχρι την τελευταία στιγμή φοβόταν ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή.

«Φοβόμαστε ότι οι πολιτικές θα ήταν διαφορετικές από εκείνες που αναμέναμε και ότι θα μας εμποδίσουν να φύγουμε» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι κανένας εργαζόμενος από τις υπηρεσίες εδάφους δεν μπόρεσε να τους ενημερώσει σωστά.

Χωρίς υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος στην Ταϊλάνδη για τους τουρίστες από την Κίνα

Η Κίνα έχει πρόσφατα βιώσει έκρηξη των κρουσμάτων της Covid, με τοπικό αξιωματούχο να παραδέχεται σήμερα ότι σχεδόν το 90% των κατοίκων της περιφέρειας Χενάν έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Γαλλία- η Ταϊλάνδη αποφάσισε να μην απαιτεί διαγωνιστικά τεστ πριν από την αναχώρηση.

Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επικράτησε σύγχυση ύστερα από αντιφατικά μηνύματα από το Υπουργείο Υγείας και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης που άφηναν να εννοηθεί ότι οι τουρίστες απ' όλο τον κόσμο θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση εμβολιασμού.

Τελικά, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ εγκατέλειψε το σχέδιο αυτό. «Η απόφαση ελήφθη όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά επίσης με βάση τις ιατρικές πληροφορίες» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο.

Το 2022, η χώρα υποδέχτηκε 10 εκατ. ξένους επισκέπτες, μια σημαντική αύξηση σε σχέση με τους 430.000 του 2021 αλλά πολύ λιγότεροι σε σχέση με τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η Ταϊλάνδη ελπίζει να φθάσει τα 20 με 25 εκατ. επισκέπτες φέτος, εκ των οποίων πέντε εκατομμύρια από την Κίνα.

Thailand awaits Chinese tourists

ΠΡΟΣΦΑΤΑ