Ελλαδα

Ο Μάνος Δασκαλάκης πρώτος μάρτυρας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Θα καταθέσει για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάνος Δασκαλάκης αποχωρεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο - Πρώτος μάρτυρας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ο Μάνος Δασκαλάκης θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης τους, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Σήμερα, ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης βρέθηκε στο δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, δεν κοίταξε στιγμή την 34χρονη. 

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες που ανέμεναν έξω από το δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας στράφηκε κατά του Μάνου Δασκαλάκη, λέγοντας: «ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει κάθε μέρα στο νεκροταφείο και βγάζει τις φωτογραφίες των παιδιών, μιλάμε για βεβήλωση».

Ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Ο Μάνος Δασκαλάκης αποχωρεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Διεκόπη για τις 11 Ιανουαρίου η δίκη - Απορρίφθηκε η αναβολή

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου αναμένεται να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023. Το αίτημα για αναβολή της δίκης απορρίφθηκε.

Κατά πληροφορίες της ΕΡΤ, η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε στη συγκρότηση του δικαστηρίου. Τρεις γυναίκες είναι οι τακτικοί δικαστές και γυναίκα εισαγγελέας ενώ από την κληρωτίδα βγήκαν τα ονόματα τεσσάρων ενόρκων. Κληρώθηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες ένορκοι, οι οποίοι μαζί με την πρόεδρο και τις δύο συνέδρους θα κρίνουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Παράλληλα, κληρώθηκαν και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι. Στη συνέχεια η πρόεδρος φώναξε την κατηγορούμενη, τη ρώτησε για τα στοιχεία της ταυτότητάς της και την ενημέρωσε ότι μπορεί να παρεμβαίνει στη διαδικασία και να απευθύνει ερωτήσεις στους μάρτυρες. Η κατηγορούμενη αποκρίθηκε λέγοντας το όνομά της και τα υπόλοιπα στοιχεία της ταυτότητάς της.

Παρέμεινε όρθια καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει. Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα 52 μαρτύρων, αρκετοί εκ των οποίων απουσίαζαν. Η πλευρά της υπεράσπισης έχει προαναγγείλει ότι θα προτείνει 20 μάρτυρες υπεράσπισης, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και πολλοί ιατροδικαστές.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης

Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι μέλημα είναι η απονομή Δικαιοσύνης, προσθέτοντας πως δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο.

Νωρίτερα, ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, στο αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε, έκανε λόγο για επαγγελματικούς, αλλά και σοβαρούς προσωπικούς λόγους. Ο συνήγορος επικαλούμενος σειρά σοβαρών δικών που είναι σε εξέλιξη ή ξεκινούν άμεσα με «προβλήματα παραγράφων ή λήξεως 18μηνων» στις οποίες πρέπει να παρίσταται ζήτησε από το δικαστήριο να προχωρήσει σε αναβολή. Αναφέρθηκε επίσης σε σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

 Διαβάστε περισσότερα για την υπόθεση Πισπιρίγκου ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ