Ελλαδα

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Αναβολή θα ζητήσει ο συνήγορός της

Στο δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
© (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου - Δίκη: Ο λόγος αναβολής από τον συνήγορό της και το βούλευμα παραπομπής σε δίκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε το πρωί της Δευτέρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δικαστεί για τη δολοφονία τής μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, αναμένεται να ζητήσει αναβολή της δίκης. 

Ο Αλέξης Κούγιας αναμένεται να αιτηθεί αναβολή, καθώς ο ίδιος εκπροσωπεί σε άλλο δικαστήριο κατηγορούμενο, του οποίου λήγει το 18μηνο τις επόμενες ημέρες. Στο δικαστήριο βρίσκονται η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο πατριός της και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου
© Γιώργος Σόμπολος / ATHENS VOICE
Ρούλα Πισπιρίγκου
© Γιώργος Σόμπολος / ATHENS VOICE

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Γιατί ο Αλέξης Κούγιας ζητά αναβολή της δίκης

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (9.1) σημείωσε ότι έχει υποβάλλει ήδη μια σειρά εγγράφων βάσει των οποίων θα ζητήσει αναβολή της έναρξης της δίκης, λόγω κωλύματος με τη συμμετοχή του σε άλλες δίκες οι οποίες αναβλήθηκαν πριν από τις γιορτές και για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος ακόμη και παραγραφής.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει η συνένωση των δυο υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλαδή αυτή για την οποία η δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα, του θανάτου της Τζωρτζίνας και της άλλης που αφορά τον θάνατο των δυο άλλων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. Μάλιστα, ο Αλέξης Κούγιας προέβλεψε ότι η πελάτης του δεν πρόκειται να παραπεμφθεί για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ύπαρξη κεταμίνης στο σώμα της Τζωρτζίνας δεν αμφισβητείται, αλλά αποδεικνύεται από έγγραφα ότι τη χορηγούσαν οι γιατροί καθώς αποτελούσε μέρος της θεραπείας. Συμπλήρωσε δε, πως υπέρ της Ρούλας Πισπιρίγκου θα καταθέσουν δεκάδες επιστήμονες και κυρίως ιατροδικαστές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpnghexug65t)

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Μία άκαρδη εξόντωση - Ένα παιδί "προγραμμένο" που ταλαιπωρήθηκε πολύ»

Για τις δικαστικές αρχές ο θάνατος της «Γεωργίας Δασκαλάκη σε ηλικία 8 ετών και 3 μηνών», πρώτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον «επαχθή εγκλήματα» με «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» με δράστη μία μητέρα «ψυχρή» και «άστοργη». Η 34χρονη, κατά την εκτίμηση των δικαστών, απορροφημένη από την προσπάθεια συνεχούς «διεκδίκησης» του, πλέον εν διαστάσει, συζύγου, με τον οποίο είχαν μία ταραχώδη σχέση με «αναχωρήσεις και επιστροφές», όταν απορρίφθηκε ερωτικά από αυτόν, προχώρησε στην επιχείρηση εκδίκησής του, «δια της θανάτωσης» του παιδιού. Αποφάσισε να εξοντώσει και το αγαπημένο παιδί του συζύγου της, όταν είδε πως εκείνος επέστρεψε στο σπίτι χωρίς όμως να τερματίσει μία σχέση που είχε στο μεταξύ συνάψει με μία άλλη γυναίκα.

Ο πατέρας της Τζωρτζίνας είναι πια απέναντι από την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή).

Σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της 34χρονης, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2022, βασικός άξονας του δόλιου σχεδίου που εξύφανε η κατηγορούμενη για την εξόντωση του πρώτου της παιδιού, ήταν το να επέλθει ο θάνατος εντός Νοσοκομείου, ώστε να μην υποψιαστεί κανείς τη μητρική παρέμβαση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικαστικών αρχών η πρωτότοκη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη, ένα υγιές χαρούμενο και κοινωνικό παιδί, κατέληξε μετά από ενέργειες της μητέρας του. Κατά τον Εισαγγελέα Γιώργο Νούλη που εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπέμψει τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη, η 34χρονη πριν πετύχει τον στόχο της, ταλαιπώρησε την Τζωρτζίνα με μία βασανιστική για το παιδί «διαδρομή προς τον θάνατο». Συνεχείς εισαγωγές σε νοσηλευτικά ιδρύματα «χωρίς υπαρκτά προβλήματα υγείας επικαλούμενη ψευδή ιατρικά δεδομένα» αλλά και «επιθετική επιμονή της παράτασης της νοσηλείας του παιδιού» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Εισαγγελέας.

Σκοπός της Πισπιρίγκου, κατά τον Εισαγγελέα, ήταν να εμφανιστεί ως μία στοργική μητέρα απομακρύνοντας από πάνω της κάθε υποψία. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, το μόνο εν ζωή παιδί της οικογένειας, «ήταν προγραμμένο». Το κοριτσάκι «δεν μπορούσε να προστατεύσει επιτυχώς τον εαυτό της από επίθεση της ίδιας της μητέρας της. Πολύ δε περισσότερο κατά την τελική σε βάρος της προσβολή μετά την αναπηρία της, στην οποία την καταδίκασε η κατηγορουμένη...» επισημαίνεται στη δικογραφία, η οποία αναφέρεται σε «άκαρδη εξόντωση» του παιδιού.

Πλην των επιστημονικών δεδομένων, τα οποία αμφισβητεί η 34χρονη, και των μαρτυριών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι δικαστές που παρέπεμψαν σε δίκη τη Ρούλα Πισπιρίγκου, δίνουν μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα της κατηγορουμένης, καθώς θεωρούν ότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ανακύπτει και το κίνητρο των πράξεων της, αλλά και η διαχείριση των συνεπειών τους. «Φαίνεται να υπάρχει μία εξιδανίκευση του θανάτου, που καταργεί για πάντα την ιδέα ότι ο άλλος, είναι άλλος. Και έτσι δεν μπαίνει στο πένθος και τον πόνο» αναφέρει η ειδική επιστήμονας που ως πραγματογνώμονας συνάντησε δύο φορές στις φυλακές, την 34χρονη.

Την κρίνουν δε, άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο με «θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή». Η ίδια η κατηγορουμένη αρνείται όσα της αποδίδονται, ισχυριζόμενη πως οι γιατροί και όχι η ίδια, χορήγησαν κεταμίνη στην πρωτότοκη κόρη της: «Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία» ανέφερε στην απολογία της στην Ανακρίτρια.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpnglnps847t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ