Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η 20σέλιδη έκθεση ιατροδικαστού, με την οποία θα προσπαθήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες

Αναλυτικά τι θα χρησιμοποιήσει στην υπερασπιστική της γραμμή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η 20σέλιδη έκθεση ιατροδικαστού - Πού οφείλεται ο θάνατος της Ίριδας

Στην έκθεση της ιατροδικαστού, Ουρανίας Δημακοπούλου, θα βασιστεί η υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στο κατηγορητήριο για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.

Όπως αναφέρει το pelop.gr η ιατροδικαστής έχει έτοιμη έκθεση 20 σελίδων, βάσει της οποίας δεν υπάρχει ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου των δύο μικρών κοριτσιών.

Ειδικότερα, αναφέρει πως «η κενοτοπιώδης εκφύλιση που δόθηκε ως αιτία θανάτου στη Μαλένα, μπορεί να αποδοθεί σε διάφορες αιτίες, π.χ. μεταβολικές διαταραχές, τη λευχαιμία ή το φάρμακο που είχε πάρει το κοριτσάκι, ένα 24ωρο πριν από την χημειοθεραπεία».

Όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, η κα Δημακοπούλου ισχυρίζεται πως «η κενοτοπιώδης εκφύλιση θέλει αρκετό χρονικό διάστημα για να δημιουργηθεί και γι’ αυτό καταργείται ο ασφυκτικός μηχανισμός θανάτου».

Δημακοπούλου: «Απο σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών κατέληξε η Ίριδα»

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, η Δημακοπούλου εκτιμά πως το πόρισμα που έχουν βγάλει οι συνάδελφοί της δεν μπορεί να σταθεί. Ισχυρίζεται δε πως η Ίριδα πέθανε από «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου βρεφών».

Σύμφωνα με το pelop.gr ανέφερε πως «δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις στο πρόσωπο του παιδιού» και αναρωτιέται «πώς είναι δυνατόν μια γυναίκα 75-80 κιλά όπως η Πισπιρίγκου να έχει ασκήσει πίεση πάνω από την κούνια επί 5 λεπτά, είτε με πανάκι είτε με το χέρι, και να μην έχει κακώσεις το βρέφος;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ