- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βουλιάζουν τα νοσοκομεία στην Κίνα από ασθενείς κορωνοϊού (βίντεο)
Φόβοι ότι οι νεκροί θα φθάσουν το ένα εκατομμύριο μέσα στο 2023
Σε έξαρση ο κορωνοϊός στην Κίνα μετά το τέλος της πολιτικής «zero covid»
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στην Κίνα ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα (26/12) πέθανε ασθενής με κορωνοϊό, αυξάνοντας τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στις 5.242 νεκρούς από το πρώτο ξέσπασμα στην Ουχάν στα τέλη του 2019.
Στις αρχές του μήνα, η πολιτική «zero COVID» που εφαρμοζόταν από τις αρχές του 2020 έλαβε απότομα τέλος, εν μέσω διεθνών πιέσεων και των μεγαλύτερων διαδηλώσεων στην Κίνα αφότου ανέλαβε την εξουσία ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ το 2012. Η αναστροφή αυτή σημαίνει πως ο κορωνοϊός εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στην Κίνα.
Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που ανακοινώνεται την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που επιτείνει τις αμφιβολίες ειδικών και πολιτών για την αξιοπιστία των δημόσιων δεδομένων. Τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την Εθνική Επιτροπή Υγείας στην Κίνα δεν έχουν καμία σχέση με την οδυνηρή εμπειρία κρατών με πολύ μικρότερους πληθυσμούς, που αποφάσισαν να ξανανοίξουν τις οικονομίες τους.
Τελειώνουν τα κρεβάτια covid σε νοσοκομεία της Κίνας
Γιατροί λένε ότι τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ασθενείς με κορωνοϊό, καθώς νοσηλεύουν πενταπλάσιους ως εξαπλάσιους ασθενείς από το φυσιολογικό, κυρίως ηλικωμένους. Ξένοι ειδικοί εκτιμούν πως καταγράφονται εκατομμύρια μολύνσεις από τον ιό σε ημερήσια βάση και προεξοφλούν πως οι θάνατοι θα φθάσουν, αν δεν ξεπεράσουν, το εκατομμύριο μέσα στο 2023.
Παρ' όλα αυτά, οι αρχές μοιάζουν αποφασισμένες να άρουν όλα τα μέτρα, θορυβημένες από την απόγνωση των πολιτών εξαιτίας των σχεδόν τριών χρόνων αλλεπάλληλων lockdowns.
Προχωρώντας σε ακόμη μια σημαντική κίνηση προς την άρση των συνοριακών περιορισμών, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους επενδυτές στα ασιατικά χρηματιστήρια, η Κίνα ανακοίνωσε πως δεν θα ζητεί πλέον από τους ταξιδιώτες να τίθενται σε καραντίνα μετά την άφιξή τους από την 8η Ιανουαρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.