Κοσμος

Μίσος για τους ξένους εξέφρασε ο 69χρονος που σκότωσε τρεις Κούρδους στο Παρίσι

Τι ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση στη Γαλλία
© EPA/ TERESA SUAREZ

Γαλλία: «Μίσος κατά των ξένων» το κίνητρο του 69χρονου που επιτέθηκε και σκότωσε τρεις Κούρδους

Ο ύποπτος που κρατείται για τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι μίλησε στις αστυνομικές αρχές για το «μίσος που έχει κατά των ξένων», όπως ανέφερε η εισαγγελέας της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο 69χρονος συνελήφθη την Παρασκευή αφού πυροβόλησε θανάσιμα δύο άντρες και μία γυναίκα σε ένα κουρδικό πολιτιστικό κέντρο, αλλά και σε ένα διπλανό καφέ στο 10ο διοικητικό διαμέρισμα του Παρισιού.

Οι δολοφονίες συντάραξαν την κουρδική κοινότητα που ετοιμάζονταν να τιμήσει την επέτειο από την ανεξιχνίαστη δολοφονία τριών ακτιβιστών, προκαλώντας διαμαρτυρίες που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Ο ύποπτος στη διάρκεια της ανάκρισης του είπε ότι η διάρρηξη που έγινε στο σπίτι του το 2016 του προκάλεσε «μίσος για τους ξένους, ενώ αυτό έγινε παθολογικό στο σύνολό του», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό.

O 69χρονος από χθες έχει μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική και η ανάκρισή του θα συνεχιστεί όταν το επιτρέψει η υγεία του.

Ο Ιμπραήμ Καλίν καταδικάζει τα επεισόδια στο Παρίσι – «Φταίει το PKK»

Νωρίτερα, ο ειδικός σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο Παρίσι, ισχυριζόμενος πως για τις βιαιότητες αυτές ευθύνεται το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Είναι το PKK στη Γαλλία», υποστήριξε ο Ιμπραήμ Καλίν αναρτώντας στο Twitter φωτογραφίες αυτοκινήτων που έχουν ανατραπεί και καεί. «Η ίδια τρομοκρατική οργάνωση την οποία υποστηρίζετε στη Συρία», πρόσθεσε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ