- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε αλλά οι Ουκρανοί αρνούνται
«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση»
Πόλεμος στην Ουκρανία: O Πούτιν δηλώνει έτοιμος για διαπραγμάτευση και επιρρίπτει ευθύνες στην Ουκρανία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του αρνήθηκαν να εμπλακούν στις συνομιλίες.
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, προκάλεσε την πιο θανατηφόρα πολεμική διαμάχη στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, από την πυραυλική κρίση της Κούβας το 1962.
Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι θα πολεμήσει μέχρι την επίτευξη όλων των αντικειμενικών σκοπών του, ενώ το Κίεβο ανακοινώνει ότι δεν θα ησυχάσει, έως ότου ο κάθε Ρώσος στρατιώτης εκδιωχθεί από όλες τις περιοχές του, συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας, την οποία, η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του, η οποία μεταδόθηκε σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δρα στη «σωστή κατεύθυνση» στην Ουκρανία, επειδή η Δύση, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία.
«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή πλην της προστασίας των πολιτών μας», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν.
Νωρίτερα, σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν στην Ουκρανία, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν νέες ρωσικές επιθέσεις.
Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν πως ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία.
Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 58 τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στη Χερσώνα, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές, καταγγέλλοντας μια αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη αυτήν που ανακατέλαβαν πρόσφατα οι Ουκρανοί, μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.