Κοσμος

Σε καταφύγιο ο υπ. Δικαιοσύνης του Βελγίου μετά από νέες απειλές για τη ζωή του

Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vincent Van Quickenborne
© EPA / REMKO DE WAAL

Vincent Van Quickenborne: Σε καταφύγιο ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης - Η απόπειρα απαγωγής και οι νέες απειλές

Σε καταφύγιο έχει μεταφερθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Vincent Van Quickenborne, λόγω νέων απειλών που δέχεται για τη ζωή του. Πληροφορίες του Euractiv διαψεύδουν ότι η υπόθεση σχετίζεται με το Qatargate.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne στη δυτική φλαμανδική πόλη Kortrijk βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχει σημάνει συναγερμός για την προστασία του βέλγου υπουργού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο τέσσερα άτομα ετοίμαζαν την απαγωγή του και μετά τη σύλληψή τους από τις αρχές βρίσκονται προφυλακισμένα. 

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, Eric Van der Sypt, είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού Van Quickenborne. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά. Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο Van der Sypt.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ