Οι σιδηροδρομικοί στη Βρετανία ξεκινούν απεργία την παραμονή των Χριστουγέννων
Τι ανακοίνωσε η συνδικαλιστική ένωση
Βρετανία: Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ξεκινούν απεργία την παραμονή των Χριστουγέννων
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.
Η συνδικαλιστική ένωση που τους εκπροσωπεί (RMT) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει σε ψηφοφορία την προσφορά μισθολογικών αυξήσεων που έλαβε, προτρέποντας τα μέλη της να την απορρίψουν, καθώς εξαγγέλθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Βρετανία - Σιδηροδρομικοί υπάλληλοι: Απεργιακές κινητοποιήσεις για το τετραήμερο 24-28 Δεκεμβρίου
Η RMT έχει εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις για το τετραήμερο 24-28 Δεκεμβρίου αφού απέβησαν άκαρπες οι διαπραγματεύσεις με τις σιδηροδρομικές εταιρείες και τη Network Rail, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου και των συναφών υποδομών της Βρετανίας.
«Είμαι βέβαιος ότι το επιβατικό κοινό θα είναι πραγματικά απογοητευμένο, εκνευρισμένο και οργισμένο», παραδέχθηκε ο γενικός γραμματέας της RMT Μικ Λιντς. Υπογράμμισε όμως ότι η προσφορά που έλαβε είναι «εξαιρετικά επιβλαβής» για τα μέλη της ένωσης.
Χθες Κυριακή, η RMT αποκάλυψε ότι είχε απορρίψει μια προσφορά μισθολογικής αύξησης της τάξης του 4% τόσο για το 2022 και για το 2023, η οποία αποσκοπούσε να αποτρέψει περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η RMT είχε προαναγγείλει ότι περίπου 40.000 σιδηροδρομικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, προκαλώντας πονοκέφαλο σε όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με τρένα για τις εορταστικές εξορμήσεις τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.