- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Φυλακίστηκε δημοσιογράφος στην Τυνησία επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του
Το ρεπορτάζ που τον οδήγησε στη φυλακή
Τυνησία: Καταδίκη σε φυλάκιση ενός έτους σε δημοσιογράφο - Αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του
Η δικαιοσύνη της Τυνησίας καταδίκασε χθες Τρίτη δημοσιογράφο σε φυλάκιση ενός έτους επειδή αρνήθηκε να αποκαλύψει τις πηγές του, ανακοίνωσε ο εργοδότης του, ο ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM.
Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για τον ραδιοφωνικό σταθμό στην Καϊρουάν (κεντρικά), θα παραμείνει προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσης.
Το ρεπορτάζ για τον «τρομοκρατικό πυρήνα»
Ο Χαλίφα Γκέσμι συνελήφθη τον Μάρτιο δυνάμει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και κρατήθηκε για μια εβδομάδα, ύστερα από δημοσίευση ρεπορτάζ στον ιστότοπο του Mosaique FM για την εξάρθρωση «τρομοκρατικού πυρήνα» και τη σύλληψη μελών του. Αρνήθηκε επίμονα να αποκαλύψει τις πηγές του στις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης τριών ετών σε μέλος των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν από την απαγγελία της ετυμηγορίας, το Εθνικό Συνδικάτο Τυνήσιων Δημοσιογράφων (SNJT) ζήτησε «να σταματήσουν όλες οι διώξεις» σε βάρος του Χαλίφα Γκέσμι και «την απόσυρση όλων των κατηγοριών που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματός του». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση για «σεβασμό της ελευθερίας κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και (σ.σ. σεβασμό) των εγγυήσεών του, ειδικά της προστασίας των πηγών, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.