Μενέντεζ: Δικτάτορας ο Ερντογάν - Δεν εγκρίνω την πώληση των F-16
Οι δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή
Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά Ερντογάν: Βάναυσος δικτάτορας -Όσο είμαι στη Γερουσία δεν θα πάρει F-16
Kαταγγελτικός απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εμφανίστηκε ο Αμερικανός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Ο Μενέντεζ ουσιαστικά έκλεισε την πόρτα στον Ταγίπ Ερντογάν για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε αυταρχικό τον Τούρκο πρόεδρο ενώ δήλωσε ότι συνομιλεί με δικτάτορες.
«Αποκαλεί τους Κύπριους και όσους αγαπούν την ελευθερία, εχθρούς. Συνεργάζεται με ορισμένους από τους πιο βάναυσους δικτάτορες του κόσμου, από τον Σι Τζιπίνκ της Κίνας μέχρι τον Πούτιν της Ρωσίας. Πράγματι, ο Ερντογάν βλέπει την παράνομη προσάρτηση μέρους της Ουκρανίας και κρατά σημειώσεις. Γιατί θέλει να κάνει το ίδιο στη βόρεια Κύπρο και να προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε ο Πρ. Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.
«Όσο είμαι πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας και έχω λόγο στην πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού, δεν θα συμφωνήσω να πουληθούν F-16 στην Τουρκία», τόνισε ο Μενέντεζ και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να ανταμείβουμε μια χώρα που είναι επιθετική προς τους γείτονές της».
Μενέντεζ - F16: Ξεκάθαρος για την πώληση
«Σήμερα η απειλή της προσάρτησης των κατεχόμενων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Τούτων δοθέντων, δεν πιστεύω ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν τα μαχητικά F-16 στα χέρια του προέδρου Ερντογάν. Και γι' αυτό, ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω την πώληση κανενός F-16 στην Τουρκία μέχρι να σταματήσει την εκστρατεία των προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο γερουσιαστής, που παραμένει πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας, ξεκαθάρισε με την πιο σκληρή γλώσσα, ότι η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας αποτελεί απειλή για τα αμερικανικά συμφέροντα, και τόνισε ότι η αμερικανική στάση δεν θα αλλάξει μέχρι να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο.
«Η συνεχιζόμενη επιθυμία του Ερντογάν να προβάλλει τον απολυταρχισμό του στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο σημαίνει ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αμερική να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ας δείξουμε στους δικτάτορες του κόσμου ότι δεν μπορούν μονομερώς να παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο με προσαρτήσεις όποτε το επιθυμούν. Ας εργαστούμε μέχρι και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης να φύγει από το νησί της Κύπρου δια παντός», υπογράμμισε ο Μενέντεζ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Η αντίδραση της Κοπεγχάγης στις απειλές του Τραμπ
Για πρώτη φορά από το 2010 απειλείται η κυριαρχία του Ούγγρου πρωθυπουργού
Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Ιράν, ενώ το καθεστώς απάντησε με μπλακάουτ και καταστολή. Από την Αθήνα, η Νάζια Ματάνι περιγράφει τη στιγμή που «η πλειοψηφία βγήκε επιτέλους στο φως»
9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας δηλώνουν αγρότες, σύμφωνα με τη Eurostat.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.