- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Επανεξελέγη βουλευτής η ακροδεξιά οπαδός του QAnon Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Υποστηρίζει κάθε είδους θεωρία συνομωσίας
HΠΑ: Επανεξελέγη η ακροδεξία Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, μια υποψήφια του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που έχει στηρίξει ανοικτά το συνωμοσιολογικό κίνημα QAnon, επανεξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα εκπροσωπεί μια εκλογική περιφέρεια της Τζόρτζια.
Σε μόλις δύο χρόνια στο Καπιτώλιο, η Γκριν εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις πιο εξέχουσες - και αμφιλεγόμενες - ακραίες φωνές του Κογκρέσου, δημιουργώντας ένα εθνικό δεξιό κοινό για την αντίθεσή της στους περιορισμούς του COVID-19, την υποστήριξη του χριστιανικού εθνικισμού και του πρώην πρόεδρου Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των ψευδών ισχυρισμών του ότι οι εκλογές του 2020 ήταν «κλεμμένες».
Ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης και νέα στην πολιτική η Τέιλορ Γκριν στηρίζει την QAnon ανοικτά. Έκτοτε έχει προσπαθήσει να πάρει αποστάσεις από τη συνωμοσιολογικό κίνημα, όμως δεν το έχει αποκηρύξει ακόμη. Αυτό το ακροδεξιό κίνημα υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διεξάγει έναν μυστικό πόλεμο εναντίον μιας παγκόσμιας σέκτας που αποτελείται από σατανιστές παιδόφιλους.
Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της QAnon, οι ΗΠΑ κυβερνώνται εδώ και δεκαετίες από «το βαθύ κράτος», μια μυστική οργάνωση στην οποία ανήκουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι – οι Κλίντον, οι Ομπάμα, οι Ρότσιλντ, ο Τζορτζ Σόρος, ηθοποιοί του Χόλιγουντ και άλλα μέλη της παγκόσμιας ελίτ.
Τα πρώτα κρυπτογραφημένα μηνύματα της QAnon εμφανίστηκαν 2017 και ήταν γραμμένα από τον μυστηριώδη “Q”. Ο «Q είναι ένας πατριώτης», είχε δηλώσει το 2017 η Τέιλορ Γκριν. «Είναι ευκαιρία ζωής να εξολοθρεύσουμε αυτή την παγκόσμια σέκτα σατανιστών παιδόφιλων και πιστεύω ότι έχουμε τον πρόεδρο που χρειάζεται γι’ αυτό».
Εξάλλου η Τέιλορ Γκριν πιστεύει ότι οι λευκοί άνδρες είναι «η ομάδα που αντιμετωπίζει τη χειρότερη μεταχείριση σήμερα στις ΗΠΑ» και αρνείται ότι οι Αφροαμερικανοί είναι θύματα ρατσισμού. «Ξέρετε κάτι; Ο ρατσισμός έχει τελειώσει», δηλώνει σε βίντεο που δημοσιεύθηκε από το Politico.«Οι μαύροι έχουν τα ίδια δικαιώματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.